Miliardarul Roman Abramovici, sancționat și în Canada, pentru sprijinul acordat lui Putin

0
192

Canada l-a sancționat pe miliardarul Roman Abramovici, aflat pe lista apropiaților lui Vladimir Putin, a anunțat vineri premierul Justin Trudeau, aflat în vizită la Varșovia. Aceasta a afirmat că alți 4 cetățeni ruși, implicați în reținerea disidentului Aleksei Navalnîi și susținerea regimului Putin, au fost supuși sancțiunilor pe teritoriu canadian.

De asemenea, alte 32 de companii și entități guvernamentale ruse se află pe lista sancțiunilor.

Justin Trudeau a afirmat că entitățile respective au permis sau au susținut „invazia neprovocată și nejustificată a Ucrainei”, iar persoanele sancționate sunt complice la invazie, potrivit The Globe & Mail.

„Acesta este o parte a faptului că ne mișcăm împreună cu aliații din întreaga lume pentru a demonstra consecințe clare și profunde pentru Putin și cei care i-au permis regimul”, a spus domnul Trudeau reporterilor vineri.

Sancțiunile împotriva lui Abramovici vin a doua zi după ce Marea Britanie a luat o măsură similară. Miliardarul deține peste 28% din grupul siderurgic Evraz, care are mai multe fabrici în Canada și furnizează 58% din oțelul folosit la proiectul de extindere a unei conducte petroliere de maximă importanță. Potrivit lui Trudeau, sancțiunile nu vor afecta activitatea grupului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here