​Va înlocui inteligența artificială un CEO? Ce spune decanul WU Executive Academy

0
79

Nu cred că va fi un robot CEO, cel puțin nu cred că o să prind asta în timpul vieții mele, este de părere Barbara Stöttinger, decanul WU Executive Academy și directorul academic al MBA Marketing & Sales.

Barbara StöttingerFoto: WU Executive Academy

Este totuși o întrebare, spune ea, despre cum inteligența arficială sau automatizarea, într-un fel, facilitează deciziile noastre.

Potrivit acesteia, când te gândești la atribuțiile liderului, te gândești la decizii, la munca cu oamenii, să inspire oamenii, să genereze spațiu pentru creativitate, să fie creativ chiar el.

Așadar, când cineva aflat într-un post de conducere trebuie să ia decizii, astfel de instrumente, precum inteligența artificială, pot ajuta.

De exemplu, dacă ai un nivel mare de date pe care trebuie să le iei în considerare, în acest caz poate ajuta inteligența artificială, adică poate ajuta în pregătirea luării deciziilor.

De asemenea, poate ajuta și în eliminarea anumitor prejudecăți, chiar și ale celor inconștiente.

“Când vorbim despre deciziile ce țin de conducere, nu e ceva ce poți face prin inteligența artificială. Este vorba despre experiența ta, umanitatea, empatia pe care o folosești în luarea lor. De aceea oamenii sunt importanți”, a spus Barbara Stöttinger.

Ea a mai afirmat că atunci când este vorba depre relațiile umane, creativitate, emoții, „cred că nu poți înlocui ființele umane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here