A doua cea mai mare bancă din Rusia, VTB, a pierdut controlul asupra filialei sale europene

0
235

Autoritatea de reglementare bancară din Germania a anunțat duminică faptul că a privat a doua mare bancă din Rusia, VTB, vizată de sancțiuni, de controlul asupra filialei sale europene, care poate totuși să își continue activitatea., transmite AFP.

Filială VTB Bank din FrankfurtFoto: DreamsTime

Grupul rus „nu mai deține controlul” asupra subsidiarei VTB Bank SE, cu sediul în Germania, după „interzicerea exercitării drepturilor de vot”, a precizat într-un comunicat autoritatea pieței financiare, BaFin.

Conducerea entității europene are acum interdicția de a „urma directivele” instituției ruse, care a fost adăugată vineri pe lista entităților sancționate de UE.

O interdicție privind transferul de fonduri către „entități ale grupului VTB” este în vigoare de „câteva săptămâni”, a precizat BaFin.

VTB „nu mai poate dispune de activele financiare” ale filialei sale europene, care este astfel „complet izolată” de grupul rus, potrivit autorității de reglementare.

Banca făcea deja obiectul sancțiunilor americane și a fost exclusă din sistemul financiar internațional Swift.

Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, a fost sancționată din februarie și urmează să fie deschisă procedura de faliment pentru filiala sa europeană Sberbank Europe AG, cu sediul în Austria, ce se confruntă cu probleme grave de lichidități. (foto articol © Cineberg Ug | Dreamstime.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here