Chiar merita sa cumparati o asigurare pentru telefonul dvs

0
87

Se poate întâmpla într-o clipă. Mergeți pe stradă și decideți să dați un telefon. Un pieton care trece prin zonă vă lovește brațul și smartphone-ul vă alunecă din mână. Priviți neputincios cum se prăbușește, ca și cum ar fi cu încetinitorul, spre betonul dur. Vă pregătiți pentru accident și vă rugați să aveți noroc. Nu și de data aceasta, deoarece ecranul tactil devine o pânză de păianjen cu crăpături.

 

Încercați să vă amintiți dacă ați cumpărat o asigurare de telefon. Dacă nu sunteți acoperit în vreun fel, trebuie să suportați costul de reparare a unui ecran crăpat, cea mai frecventă reparație. Iar dacă telefonul nu poate fi reparat sau dacă este pierdut sau furat, trebuie să cumpărați unul nou, iar asta v-ar putea costa mult mai mult.

 

Cu astfel de cifre în minte, asigurarea smartphone-ului pentru reparare sau înlocuire ar putea părea o idee bună, mai ales când primele lunare pot fi destul de mici. Dar, deși sună grozav, nu este atât de simplu. Pentru fiecare cerere de despăgubire pentru asigurare de telefon pe care o depuneți, veți plăti o franșiză. Majoritatea companiilor de asigurări limitează numărul de cereri de despăgubire pe care le puteți depune la două sau trei pe an. Iar dacă aveți nevoie de un telefon de înlocuire, asigurătorul dumneavoastră vă poate trimite un telefon recondiționat în loc de un model nou.

 

În multe cazuri, trebuie să luați rapid decizia de a vă asigura sau nu, deoarece unele planuri de asigurare de telefon sunt disponibile doar pentru două până la patru săptămâni după ce ați cumpărat un smartphone.

 

Asigurarea pentru telefoane mobile este foarte confuză. Unii operatori oferă trei sau patru planuri cu diferite niveluri de acoperire, deductibilități și limite. Este greu pentru oameni să știe când merită să plătească pentru un plan și, dacă da, ce ar trebui să acopere. Alege Eprotect + de la Emag!

 

Ceea ce determină ratele de reparații sunt LCD-urile și ecranele tactile ușor de spart, precum și capacele foarte subțiri, potrivit unui raport din decembrie 2017 al companiei de cercetare de piață IbisWorld. Unele telefoane mai noi sunt, de asemenea, mai costisitoare decât oricând de reparat, deoarece au un spate din sticlă sau o parte frontală din sticlă curbată.

 

Smartphone-ul tinde să călătorească cu dvs. peste tot, așa că este expus la tot felul de potențiale probleme. Într-un sondaj Consumer Reports din 2016 despre ghinioanele cu smartphone-uri, un respondent a raportat că și-a înecat accidental telefonul într-o mașină de spălat. Un altul a dat cu mașina peste telefon. Apoi, a existat telefonul pe care un pitbull l-a folosit ca jucărie de mestecat.

 

În cadrul sondajului (la care au participat peste 5.200 de persoane cu cel puțin un smartphone în gospodărie), aproximativ 50% dintre respondenți au raportat cel puțin un fiasco major cu smartphone-ul în ultimele 24 de luni (10% au avut trei sau patru incidente. Un procent deosebit de ghinionist de 9% a avut cinci sau mai multe).

 

Așadar, având în vedere aceste șanse și costul, cum vă decideți dacă un fel de asigurare de iPhone sau un plan de garanție extinsă este potrivit pentru dumneavoastră?

 

Aveți o mulțime de opțiuni printre care să vă descurcați. Toate programele au o grămadă de limitări și restricții, așa că trebuie să citiți cu atenție termenii și condițiile.

 

Analizați opțiunile de asigurare de telefon (planuri de la producători, operatori de telefonie mobilă și operatori independenți), tipul de acoperire de care veți avea nevoie și alternativele la asigurarea smartphone, înainte de a lua decizia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here