În ce constă administrarea tehnică a unui imobil

0
253
Gorand

Managementul tehnic al unei clădiri, imobil, este îngrijirea vizuală a clădirii în interior și în exterior. Companiile de întreținere și de gestionare a clădirilor oferă o serie de servicii, printre care se numără, de exemplu, repararea sistemelor mecanice, cum ar fi țevile de instalații sanitare și echipamentele HVAC, curățenia (servicii de curățenie), controlul dăunătorilor, pavarea și deszăpezirea, securitatea și chiar furnizarea de ingineri de gardă.

Cerințele asociațiilor de proprietari în sarcinile de administrare tehnică

Atunci când administrați o clădire, trebuie să vă asigurați că aceasta respectă reglementările în vigoare, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a chiriașilor dumneavoastră. Acest lucru înseamnă să asigurați buna funcționare a tuturor echipamentelor, ceea ce necesită expertiză tehnică.

Gestionarea tehnică a unei clădiri necesită o monitorizare extrem de meticuloasă și proactivă. Aceasta cuprinde o serie de activități diferite, de la optimizarea costurilor energetice la informarea locatarilor cu privire la obligațiile lor, și este esențială pentru buna funcționare a clădirii.

Gestionarea tehnică a unei clădiri acoperă multe aspecte diferite. Prin urmare, este esențial să apelați la serviciile unui profesionist care să se ocupe de această sarcină. Acesta vă va putea informa cu privire la costurile de gestionare, precum și cu privire la posibilele deduceri fiscale pentru lucrările de întreținere și alte lucrări efectuate în spații.

Externalizarea acestor sarcini poate fi o soluție excelentă pentru companiile care nu dispun de resursele sau instrumentele necesare pentru a le gestiona la nivel intern. De asemenea tot aceste companii de administrare imobile se ocupă și cu administrare financiară imobile.

Activități care pot fi externalizate în gestionarea tehnică a unei clădiri:

– Supravegherea permanentă și întreținerea preventivă a clădirii

– Optimizarea costurilor energetice

– Informarea locatarilor cu privire la obligațiile care le revin

– Servicii tehnice de intervenție sau de depanare în cazul unui incident sau accident.

Dintre toate aceste sarcini, cele mai importante sunt:

– Supravegherea permanentă și întreținerea preventivă a clădirii:

Supravegherea permanentă a unei clădiri constă în asigurarea faptului că aceasta este disponibilă în permanență pentru ocupanți, prin efectuarea de intervenții asupra ei la intervale regulate. Aceasta presupune, de asemenea, optimizarea costurilor energetice (electricitate, gaz, apă) prin acțiuni specifice, cum ar fi îmbunătățirea izolării clădirilor sau schimbarea echipamentelor. În cele din urmă, este necesar să se informeze locatarii cu privire la obligațiile lor în ceea ce privește întreținerea și exploatarea spațiilor comune (zone comune).

– Serviciile tehnice de intervenție sau de depanare în caz de incident sau accident:

Acest serviciu constă în intervenția rapidă în cazul unui incident (de exemplu: pană de curent, scurgere de apă) sau al unui accident (de exemplu: incendiu) pentru a limita cât mai mult posibil pagubele.

Dacă nu dispuneți de expertiza internă pentru a gestiona nevoile tehnice ale clădirii dumneavoastră, este timpul să luați în considerare externalizarea. Gestionarea tehnică a unei clădiri include multe sarcini legate de întreținere, operațiuni și eficiență energetică – toate acestea fiind esențiale pentru ca o clădire să funcționeze corespunzător și pentru ca locatarii să rămână mulțumiți.

Așadar, ce este managementul tehnic al unei clădiri?

Managementul tehnic al unei clădiri include toate activitățile legate de exploatarea, întreținerea și supravegherea unei clădiri, precum și a instalațiilor tehnice ale acesteia. Aceste sarcini sunt îndeplinite de tehnicieni calificați, care sunt experți în domeniu.

Atunci când externalizați aceste sarcini, puteți beneficia de expertiza unor specialiști care vor prelua operațiunile zilnice de gestionare a aspectelor tehnice ale clădirii dumneavoastră, permițându-vă să vă concentrați asupra altor domenii ale afacerii dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here