Omnicredit – sprijin financiar pentru intreprinderile mici sau la inceput de drum

0
256

Banii proveniti in urma prestarii de servicii achitate pe baza unei facturi nu se transforma imediat in venituri active. Intreprinderile care functioneaza pe baza unui astfel de sistem sunt nevoite sa astepte intre 30 si 90 de zile pana la momentul in care acestia se transforma in lichiditati care pot fi accesate. Astfel apare imposibilitatea de a achita la timp salarii, facturi, furnizori, etc. Pentru a nu mai fi nevoit sa astepti pana la perioada de scadenta, apeleaza la factoring si scapa de problemele cauzate de veniturile blocate.

Despre factoring

Este o solutie de finantare adaptata firmelor care opereaza cu facturi ce beneficiaza de perioada de scadenta. Desi acest aspect poate reprezenta un adevarat avantaj pentru intreprinderi cauzeaza dificultati in gestionarea eficienta a bugetelor. Asadar, Omnicredit propune o solutie benefica de ambele parti.

Factoringul este o metoda de finantare prin care o institutie externa, factorul, se angajeaza sa achite facturile in curs inainte de termenul scadent, urmand ca banii sa ii fie returnati direct de la clientul intreprinderii. Practic se creeaza un circuit factor-beneficiar, client-factor, prin care se ruleaza continuu o suma de bani. Acest proces vizeaza eliminarea timpului prea lung de asteptare dintre cele doua parti, fara sa fie puse presiuni pentru achitarea facturilor inainte de termen.

Factoringul se deosebeste de orice alta forma de imprumut bancar prin lipsa gradului de indatorare. Dat fiind faptul ca se impune un ciclu lunar de rulaj, nu poate fi vorba de instalarea unei datorii. In plus, totul se realizeaza in schimbul unui procent de doar 3% din valoarea implicata, o suma infima raportata la toate beneficiile care deriva din acest serviciu. Pentru a exista si mai multa diversitate pentru clientii Omnicredit, se propun doua variante pentru acest sistem de finantare:

Factoring cu regres – aceasta varianta functioneaza ca o garantie. Mai exact, in cazul in care termenul scadent a expirat si clientul nu a realizat platile catre factor, cel din urma poate solicita intreprinderii sa achite sumele restante.

Factoring fara regres – aceeasi situatie este tratata diferit in acest caz. Beneficiarul este scutit de orice responsabilitate externa, discutiile realizandu-se strict intre factor si debitor.

Forma de functionare se alege punctual, pentru fiecare caz in parte, in functie de mai multe criterii. Specialistii Omnicredit te vor ghida constant pentru a avea garantia ca obtii cea mai buna solutie pentru nevoile afacerii tale.

De ce ai nevoie de factoring?

Problema inaccesibilitatii la propriile fonduri, pe termen lung, poate conduce la imposibilitatea de a mai functiona, din cauza faptului ca nu poti realiza platile de baza la timp. Angajatii nu dau randament maxim daca nu isi primesc salariile, furnizorii cresc preturile sau refuza sa mai colaboreze daca se intampla in mod recurent sa nu primeasca banii la timp, facturile cresc, etc. Aceste situatii nu sunt deloc de dorit si este nevoie de factoring pentru ca decalajul temporal dintre momentul prestarii unui serviciu si cel al incasarii banilor sa nu te mai afecteze pe plan intern. 

De asemenea, un astfel de serviciu te poate ajuta sa consolidezi relatii mult mai bune cu clientii. Nu vei mai fi nevoit sa exerciti constant presiuni asupra lor pentru grabirea procesului de plata inainte de termen. Faptul ca nu vei mai fi dependent financiar de fiecare factura, va elimina complet problema perioadelor de scadenta. Omnicredit iti ofera sprijin nelimitat pentru a face din intreprinderea ta o afacere relevanta pe piata, in curs de dezvoltare. Cu fiecare noua intreprindere prospera, economia se consolideaza semnificativ, conturand un cadru financiar benefic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here