Ursula von der Leyen îl avertizează pe Vladimir Putin: A eșuat din nou în încercarea de dezbinarea a Europei

0
199

Ursula von der Leyen i-a transmis un mesaj tranșant președintelui rus Vladimir Putin, în ziua în care Bulgaria și Polonia au renunțat la livrările de gaz rusesc. A eșuat încă odată în încercarea de a dezbina Uniunea, a scris von der Leyen, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Azi Putin a eșuat încă o dată în încercarea sa de a diviza statele europene. Era combustibililor fosili din Rusia se va sfârși. Suntem hotărâți să facem ca acest lucru să se întâmple cât mai repede cu putință. Europa se mișcă rapid spre noi forme de energie,” a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Miercuri, Gazprom a oprit sistările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria, invocând refuzul celor 2 state de a achita facturile în ruble. Polonia a afirmat că nu este afectată de decizie, pentru că are resurse de a compensa scăderea, însă Bulgaria este într-o situație mai dificilă, din cauza dependenței mari față de gazul rusesc.

Joi, vicepremierul bulgar Asen Vassiliev se va deplasa la Bruxelles pentru a se consulta cu privire la reacția pe care Bulgaria să o transmită Rusiei ca urmare a deciziei de sistare a gazelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here