Cele mai frecvente motive pentru care se poate deteriora un parbriz

0
240

In calitate de proprietar de masina, parbrizele sparte sunt o problema obisnuita cu care va trebui sa va confruntati la un moment dat sau altul. Cand se intampla acest lucru, probabil veti ajunge sa vizitati un atelier auto care ofera servicii de reparatii parbrize. Dar v-ati intrebat vreodata – cum au aparut fisurile in primul rand?

Motivele pentru care poate aparea o crapatura pe parbrizul dvs. va pot surprinde. Pentru a va informa mai bine, am adunat cateva dintre principalele motive pentru aparitia acelei crapaturi iritante de pe parbriz:

Instalare incorecta a parbrizului

Se intampla foarte rar sa aveti un parbriz instalat gresit pe masina direct din fabrica (sursa). Dar au existat multe cazuri de operatii de inlocuire a parbrizului care au fost realizate in mod iresponsabil si neprofesionist. Fie tehnicianul nu a plasat parbrizul corect in structura, fie a instalat modelul gresit de parbriz. Acest lucru duce la probleme care va pot pune viata in pericol in caz de coliziune.

Grindina

Uneori, parbrizul masinii poate fi lovit de grindina de marimea unghiei sau chiar a unei mingi de ping pong – in cazuri mai extreme. Cand se intampla acest lucru, s-ar putea sa apara mici ciobituri care cu siguranta se vor dezvolta in fisuri si crapaturi daca nu vor fi reparate.

Daune cauzate de vant puternic

Conditiile de vant puternic pot provoca probleme pentru parbriz, mai ales daca sunt insotite de resturi si murdarie. Nu subestimati niciodata efectul resturilor care calatoresc cu viteza mare, lovind parbrizul masinii. Acest lucru duce la ciobituri care pot deveni crapaturi complete. Din fericire, pe piata exista profesionisti care pot repara aceste ciobituri, si astfel impiedica aparitia fisurilor.

Calitate inferioara a sticlei

Merita sa fiti precaut cu privire la serviciile de reparatie si inlocuire parbriz. In mod sigur ati auzit povesti neplacute despre masini ale caror parbrizuri se sparg fara avertisment. Imaginati-va ca conduceti pe autostrada, si brusc se sparge parbrizul? Aceasta imagine este suficienta pentru a vise face parul maciuca. Din pacate, acest lucru se poate intampla – daca furnizorul dvs. de servicii de reparatii parbrize foloseste sticla ieftina, de calitate slaba – cu fisuri si puncte slabe.

Daca ati avut ghinionul ca parbrizul automobilului Dvs sa fie ciobit sau crapat, este recomandat sa vizitati de urgenta un service de reparatii parbrize. Angajatii acestuia vor examina daunele spre a determina cada acestea pot fi reparate, sau e nevoie de varianta mai scumpa – aceea de inlocuire a parbrizului. Oricare ar fi cazul, puneti siguranta Dvs si a pasagerilor din masina pe primul loc, si nu economisirea catorva zeci sau sute de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here