Presiuni media si santaje politice în poliția prahoveană/Ginel Preda, adjunct al IPJ – nu se dezminte (I)

0
213

Incisiv de Prahova a tot scris despre managementul ineficient al Penitenciarului Giurgiu, dar protejat de la centru.

Cu ceva timp in urmă a avut loc o evadare chiar din incinta celui ce se dorea a fi cel mai sigur penitenciar din România, la data respectivă directorul Penitenciarului Giurgiu fiind comisarul șef Fulga Marius Lucian iar director adjunct paza fiind comisarul șef Popescu Alin Constantin.

Ca urmare a publicării evenimentului ministrul  il revocă pe Fulga din functie, in fapt doar face o rocadă , astfel că directorul adjunct pază  Popescu Alin este pus director, iar Fulga Marius, director adjunct paza, practic mutarea  fiind doar de ochii societății.

După această rocadă a urmat o serie neagră de evenimente, comisia de abuzuri din Parlamentul României cerând ministrului justiției să lămurească evenimentele din acest penitenciar. Ministrul justiției Cătălin Predoiu si-a trimis corpul de control in Penitenciarul Giurgiu ocazie cu care au fost constatate grave deficiente, in timpul misiunii de control, in prezența inspectorilor, intâmplându-se  și o crimă (dezvaluiri in exclusivitate in ziarul Incisiv de Prahova).

Cu toate acestea echipa de consilieri ai ministrului justitiei a reusit să-l convingă pe ministrul că această echipă de management a Penitenciarului Giurgiu este una performantă.

In această zi un alt deținut al Penitenciarului Giurgiu, foarte periculos, condamnat la o pedeapsa de 23 de ani  pentru faptă cu violentă a evadat.

Acesta a reusit sa inșele vigilenta managerilor de la Penitenciarul Giurgiu,”  s-a dat bolnav” și acesta a fost trimis la Spitalul Floreasca de unde, in această dimineată, a evadat de sub escortă.

Deținutul este unul foarte periculos, cu multiple sanctiuni disciplinare, iar aflarea lui in libertate constituie un pericol foarte crescut pentru societate.

Crime, rele tratamente si evadări caracterizează managementul performant al celei mai mari inchisori din România.

Urmeaza decizia ” necruțătoare” a ministrului Predoiu, rocada mare, directorul Penitenciarului Giurgiu Popescu Alin trecând director adjunct paza si directorul adjunct pază Fulga Marius trecând pe functia de director, revenind fiecare pe pozitiile avute inainte de prima evadare de la Giurgiu. Vom reveni.

Update:

Bărbatul a fost prins de autorități miercuri în zona fostei Piețe Matache din București, potrivit Poliției. El a fost capturat de o echipă de la Administrația Națională a Penitenciarelor

(Cereasela N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here