Iohannis a găsit „vinovatul” pentru rata crescută a inflației și explozia prețurilor: Putin și Federația Rusă

0
162

Președintele Klaus Iohannis a găsit „vinovatul” atunci când vine vorba despre rata inflației și explozia prețurilor din România. Astfel, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și Federația Rusă sunt singurii vinovați pentru crizele succesive prin care trece nu doar țara noastră, ci întreaga lume, și asta deoarece a atacat Ucraina.

„Am încredere că Guvernul a luat și va lua în continuare măsurile care se impun. Inflația și situația economică dificilă, prețurile energiei – toate nu au apărut pentru că cineva în România nu și-a făcut treaba. Nu, toate astea și crizele care vor urma au o singură cauză și asta este războiul lui Putin împotriva Ucrainei.

Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize, să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. Problema nu e una românească, ci una globala. Trebui să fim foarte realiști. Crizele nu se vor termina mâine. Situația complicata va continua. Guvernul, Parlamentul, politicienii, în general, își fac treaba. Nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra lor. Vinovat e Putin care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Important pentru români e să știe că acest guvern se străduiește să găsească soluții pentru a atenua impactul acestor crize succesive”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul unei vizite la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here