Legea offshore, raport favorabil în comisii, în ciuda scandalului provocat de parlamentarii AUR

0
257

Legea offshore a primit, marţi, raport favorabil în comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi va intra la vot final, în plen. Amendamentele depuse de USR şi AUR nu au trecut de comisiii, iar propunerea legislativă ajunge în plenul camerei decizionale în forma inițială.

Amendamentul propus de USR viza ca profitul obținut de stat din extracţia de gaze din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. Ministrul Energiei a afirmat că o astfel de propunere nu poate fi susţinută, pentru că nu toţi românii contribuie la pilonul respectiv.

În plus, Virgil Popescu a argumentat că veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră, dar și din perimetrele onshore de adâncime, trebuie să se ducă către investiţii care să stimuleze consumul de gaz.

”Eu cred că este mult mai bun decât ceea ce propuneţi dumneavoastră, iar taxele şi impozitele se duc către bugetul de stat, nu putem să le direcţionăm direct către companii care administrează privat sau public anumite fonduri”, a afirmat ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here