Lista lui Schindler/Golgheteri (II) – Ziarul Incisiv de Prahova

0
208

Un nou scandal monstru e pe cale să izbucnească in administratia locala. Procurorii anticorupție anchetează anumite fapte de corupție comise in administratia locala, pornind de la scoaterea la concurs a unor posturi cu „dedicatie” in administratia locala la care s-a solicitat si dosarul directorului Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin) si a celor din comisia de concurs.
Reamintim ca, fostul sef de la achizitii a depus o plangere penala la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, la data de 14.04.2022.
Astfel, Cătălin Albu este acuzat că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, dar şi de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Şeful Poliţiei Locale nu l-a repus în funcţie pe Cezar Stoichiciu, după ce acesta a câştigat definitiv un proces, ba mai mult a scos la concurs postul de consilier achiziţii publice. Mai mult, reprezentanţii Poliţiei Locale au încercat un simulacru de reangajare. Adică, Albu a emis o dispoziţie de reangajare a lui Stoichiciu, dar tot în aceeaşi dată a emis şi o dispoziţie de eliberare din funcţie.
Prejudiciul estimat în această poveste este de peste 150.000 de lei.
La data de 09.05.2022, DNA solicita dosarul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru „completarea cauzei” aflate pe rolul acestei structuri, existand indicii temeinice de fapte de coruptie si grup organizat!

BOMBA de la DNA
In fapt, DNA cerceteaza modul de organizare a concursurilor din administratia locala si de la Politia Locala Ploiesti unde posturile au fost scoase la concurs cu „dedicatie”, stabilindu-se la cerintele pentru inscriere, in afara legii, criterii care le indeplineau doar cei pentru care posturile au fost create.
Este si cazul bucatii de paznic care a ocupat postul ilegal al fostului sef de achizitii, unde la cerinte s-a trecut, in afara legii, cerinte si acte pe care le indeplinea doar Enita: „perfectionari (specializari) in domeniul achizitiilor publice, atestate cu diploma, certificate sau alte documente” si/sau „cunostinte de operare pe calculator – nivel mediu dovedite prin copii ale cursului de perfectionare/specializare sau copie a foii matricole in care se dovedeste cunostinte I.T”.


Toate aceste „nereguli” ar fi trebuit sa atraga atentia comisiei de concurs, conform procurorilor.
Aceste cerinte se regaseau doar in dosarul de cadre ale lui Enita Alexandru, fost sef la serviciul administrativ, personal contractual, prietenul directorului Albu Catalin, fiu de „stabulet” de prin finantele locale.
De asemenea, asa cum dezvaluiam in articolul anterior, in acest dosar pe langa cazul fostului sef Achizitii al Politiei Locale Ploiesti se cerceteaza si cazul sefului Serviciului de Ordine Publica.
In fapt, se cerceteaza si conditiile pe langa lege stabilite la posturile de sef serviciu doar pentru ca lui Anton Catalin sa nu i se puna la dispozitie o functie similara, precum si eliberarea unui post de sef serviciu tocmai in data de 06.06.2022.
Mai mult, procurorii anticorupție anchetează aspecte similare derulate in scoaterea cu dedicatie a unor posturi din administratia locala dar si modul cum a fost intocmit Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti si Referatul de aprobare nr 348/25.08.2021 prin care Consiliul Local Ploiesti a votat HCL 303/2021 prin care s-a aprobat un nou Regulament de functionare si organizare al Politiei Locale Ploiesti (fostul, nu cel prezent atacat in instanta de Anton Catalin), cu beneficii si cu dedicatie expresa pentru actualul director general Albu Catalin.

1a

1b

Surse judiciare au precizat că, in dosarul de trafic de influenţă si grup organizat sunt aduse si acuzații de luare de mită. Vom reveni. (Cristina T.).

Dosarul directorului Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin) si a celor din comisia de concurs ilegala a ajuns pe masa procurorilor D.N.A., existand indicii temeinice de fapte de coruptie si grup organizat!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here