Lovitură grea pentru afacerile cu FIER VECHI și mafia ARDERII deșerurilor pe câmp

0
170

Firmele care colectează fier vechi nu mai au voie să cumpere de la persoane fizice. Modificarea adusă legii a fost semnată, joi, de către președintele Klaus Iohannis.  Inițiatorii speră ca astfel să dea o lovitură și mafiei recuperării metalelor prin arderea deşeurilor industriale.

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 1 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 31/2011 privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora (PL-x 473/18.10.2021).

Este vorba de metale feroase și neferoase și aliaje ale acestora, utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă și fluvială, de transport cu metroul, de transport public și electric de suprafață sau de irigații și desecări.

Interdicţia vizează şi materialele metalice utilizate în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare

Inițiatorii modificării legislative au vizat și anihilarea mafiei recuperării metalelor din deșeuri industriale, prin incendiere, un fenomen deveni factor major de poluare în București și alte mari orașe.

„Din 2019 până în prezent Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat la nivelul Bucureşti-llfov peste 130 de intervenţii în teren pentru incendiere de deşeuri, altele decât cele vegetale. În total, conform datelor ISU Bucureşti-llfov, au fost arse peste 870 de tone deşeuri în oraş şi localităţile ilfovene. Acestea sunt numai accidentele reclamate sau sesizate, iar dintre acestea o mare parte reprezintă incendierea unor materiale compozite, pentru obţinerea metalelor” – se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here