Polițiștii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiți/Vor munci de 2809 lei

0
132

Cutremur in administratia locala. Se aude zăngănit de cătușe în Primaria Ploiesti. În ce dosar implicat și despre cine este vorba? Este anunțul momentului.
                                                  Primarul Andrei Volosevici, în perfuzii
Probleme mari pentru primarul Andrei Volosevici & gasca veselă de combinatori care capuseaza bugetul local.
In tot acest context, edilul Andrei Volosevici clameaza pentru intimidarea organelor de cercetare penala si/sau ale martorilor ca este protejat de SRI si de statul francez.
Mai mult, striga in gura mare ca, a angajat o prietena a unui sef de la SRI in Primaria Ploiesti si astfel,acesta fiind pus in dependenta, ii asigura protectia.
Totodata, se lauda ca trimite note informative catre acest sef din SRI Prahova si ca are asigurata protectia acestei institutii si a statului francez.
In fapt, daca acest primar este protejat de SRI si statul francez, pe cetatenii urbei noastre cine ii apara de crima organizata instalata la conducerea administratiei locale si de un primar corupt?

A BUBUIT DOSARUL VEOLIA/Andrei Volosevici si iminenţa punerii sub inculpare a sa

Primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici – avocat de profesie, din motive inca necunoscute pana la acest dosar penal, a favorizat operatorul francez Veolia punandu-l in postura de a beneficia in mod nesperat si nejustificat de o suma de aproape 22 milioane de euro, dezvaluiam cu ceva vreme in urma.
Santaje, presiuni si combinatii pentru adoptarea HCL 60/2022
Prin aceasta hotarare de Consiliu Local, la preiunile si santajele edilului s-a votat majorarea tarifului la gigacalorie de la 362,58 fara lei fara TVA, la 605,22 lei fara TVA si s-a adaugat suma de „186,58 lei/Gcal (exclusiv TVA), este valoarea diferenței unitare de recuperat ca urmare a modificării, în perioada 01 august 2021 – 31 octombrie 2021, a prețului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrată, aprobată la art. 2 din prezenta hotărâre aplicabilă de la 01 februarie 2022.
Toate acestea s-au efectuat si fara avizul de specialitate al Directiei Economice, mai exact cu aviz negativ (poate ne aducem aminte ca pentru aceleasi fapte s-au mai auzit, si in trecut, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti).
Schema dolosiva utilizata de edil in cooperare cu Veolia/Schema patentata de edil si la stadionul Petrolul Ploiesti
In urma adresei si notificarii transmisa de firma franceza primariei si inregistrata la aceasta enitate sub nr 23526 din 27 octombrie 2021, primarul Andrei Volosevici cu o graba care acum se explica si prin iminenţa punerii sub inculpare a sa, a trecut la calcularea penalitatilor, in suma de 515.727,95 ron reprezentand subventii energie termica din capitolul 81.06/40.03.
Cum nu avea prevedere bugetara la acest capitol, Andrei Volosevici vrea sa achite din alt cont, respectiv din contul „bunuri si servicii” 51.02 art.20.30.30, deci sa deturneze niscai fonduri publice, ca asa se numeste domnule avocat infractiunea savarsita.
Pentru plata in graba a acestor penalitati edilul disperat avea nevoie de semnatura Nicoletei Crăciunoiu, sefa Direcției Economice din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti.
Aceasta a refuzat sa comita o astfel de ilegalitate si pur si simplu a fugit fizic din primarie, avizul de plata fiind dat de un alt functionar din cadrul Directiei Economice.
Poate acum intelege si opinia publica de ce Andrei Volosevici, a anunțat ulterior, într-o „conferință de presă” organizată pe tema crizei termoficării din oraș, că îl va da afară pe directorul economic.
Este vorba de aceeasi Nicoleta Crăciunoiu, care a dat aviz negativ unui proiect de hotărâre de consiliu local privind prelungirea contractului cu Veolia Energie Prahova, inițiat de primar.

Prin deturnarea de fonduri edilul a urmarit doua aspecte: sa recunoasca celebrul Act Aditional nr 4 din 25.04.2019, inclusiv cu asa zisele investitii peste obligatia contractuala si sa incerce ca perioada de continuitate – de alfel obligatorie prin lege – ce ar trebui calculată de la momentul trimiterii cererii de reziliere, adică 26 octombrie 2021, ceea ce înseamnă că ar fi fost deja asigurată, punand astfel presiune si procedand la un santaj public in cooperare cu firma franceza.
Scurt istoric
In 2019, luati pe “nepregatite” de finalizarea “brusca” a contractului, decidentii politici de la acea vreme. in frunte cu liderii lor, Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova (presedintele organizatiei judetene PSD) si Adrian Dobre, primarul Ploiestiului (presedintele PNL Ploiesti) au decis semnarea actului aditional nr.4/25.04.2019, la contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica. Au vorbit la acel moment de necesitatea acestui act pentru asigurarea serviciului pana la data de 15 mai 2022. Lasand la o parte incapacitatea Primariei Ploiesti si a CJ Prahova de la acea vreme de a organiza o noua procedura de licitatie, actul aditional respectiv s-a dovedit a fi un document prin care institutiile mai sus amintite au recunoscut in mod direct datorii catre Veolia neasumate prin contractul sau documentele de pana atunci.
Astfel la art 2.1.1 se specifica “ Concedentul (n.r. CJ Prahova si Primaria Ploiesti) confirma investitiile realizate de Concesionar pe durata initiala a Concesiunii, iar Concesionarul (n.r. Veolia) confirma (sub rezerva executarii intocmai de catre Concedent a obligatiilor prevazute in acest Act Aditional) ca nu are pretentii si nu solicita vreo compensare, prin Tarif sau in alt mod, a investitiilor de 9.612.000 euro realizate peste obligatia contractuala…”
Mai mult, la art 6 “Alte prevederi”, la primul punct, 6.1 “Concesionarul (n.r. Veolia) confirma (sub rezerva executarii intocmai de catre Concedent a obligatiilor prevazute in acest Act Aditional) ca renunta la despagubirile solicitate Concedentului prin adresele…., in suma totala de 24.411.558 lei”.
Cele doua renuntari de peste 15 milioane de euro, certificate de CJ Prahova si CL Ploiesti, erau conditionate, in principal, de plata banilor datorati de Primaria Ploiesti pentru subventie si de actualizarea tarifelor de cate ori prevedea contractul, cu avizul ANRE (Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei).
Cele mai ciudate actiuni ale edilului, in actualul mandat, privesc grupul Veolia prezent in Ploiesti prin Apa Nova si Veolia Energie
Modul prin care incearca presarea consilierilor locali sa voteze prelungirea contractului cu Apa Nova – ce expira in  curand si nepunerea in aplicare a contractului cu Veolia Energie, cu daune imense pentru bugetul Ploiestiului, este pus pe seama vizitei ambasadorului francez la Ploiesti si a orelor petrecute de catre reprezentantul Veolia, Jorj Madalin Mihailovici, in compania lui Volosevici.
O paranteza esentiala
Dupa modelul Veolia, edilul incearca in prezent, prin aceleasi presiuni sa majoreze tariful si la Apa Nova, adica tot Veolia .
APA NOVA a cerut, prin intermediul a două adrese (prima trimisă în 27.01.2022 și a doua în 08.02.2022) avizarea ajustării tarifelor, prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Ploiești, la care nu a primit răspuns (Va suna cunoscut procedeul de la Veolia?) Pe 17 martie, operatorul a formulat o plângere prealabilă prin care a solicitat Consiliului Local al Municipiului Ploiești să adopte hotărârea respectivă, însă nici de această dată nu a primit un răspuns, termenul limită fiind 17 aprilie.

Apa Nova Ploiești a dat în judecată Consiliul Local Ploiești pentru a se creiona ca nu edilul pune presiune si pentru că „nu” ar fi respectat legislația în vigoare și nu a emis hotărârea de avizare a ajustării tarifelor la apa potabilă și canalizare. Goloneala pe fata. Compania cere instanței să-i recunoască dreptul de a a solicita și obține o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Ploiești de avizare a ajustării tarifelor pentru serviciul de alimentare cu apă și pentru serviciul de canalizare și, în consecință, să oblige Consiliul Local al Municipiului Ploiești să emită hotărârea de avizare a ajustării tarifelor apa potabilă și canalizare. Totodată, compania vrea ca instanța să oblige Consiliul Local al Municipiului Ploiești la plata despăgubirilor pentru prejudiciul cauzat prin neemiterea hotărârii de avizare a ajustării tarifelor apă potabilă și canalizare. Procesul se află pe rolul Tribunalului Prahova.
Ii transmitem o veste proasta tandemului Apa Nova (Veolia)-Volosevici: contractul cu Apa Nova nu va mai fi prelungit, o garantam! Ajunge cu prejudicierea bugetului local si sifonarea banului public prin metoda „parandarat”!

Revenind la dosarul Veolia, in fapt, in calitate de ordonator principal de credite, primarul Volosevici, in executarea atributiilor de serviciu, trebuia sa urmareasca indeplinirea obligatiilor asumate prin actul aditional nr.4/25.04.2019, in relatia cu Veolia Energie. Cea mai importanta, fiind aceea a platii subventiilor datorate si asumate prin hotararile Consiliului Local si inclusiv prin bugetul local aprobat.
In data de 27 oct 2021, Veolia notifica atat Primarul Ploiestiului cat si Presedintele CJ Prahova cu privire la “Declaratie de Reziliere a Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica…” Astfel, Veolia notifica data incetarii inainte de termen a Contractului de Concesiune pentru “data de 31 martie 2022 ora 24:00… “. Desi avocat, primarul Volosevici nu reactioneaza in niciun fel…
Motivul principal este retinut in adresa de reziliere “…., in special nerespectarea de catre Concedent (n.r.primaria Ploiesti, in speta) a Obligatiei Esentiale prevazuta de art 3.3 litera (iii) din Actul Aditional nr.4 prin neplata la scadenta a Facturilor Subventie…”. Practic nici Volosevici si nici persoanele imputernicite de acesta nu au semnat platile desi aveau prevedere bugetara, preferand sa faca plati catre alte entitati.
Motivele secundare de reziliere tin de ajustarea tarifului si neaplicarea imediata a tarifului ajustat. Cel putin, consilierii locali ce alcatuiesc majoritatea aflata la guvernare (PNL-USR) trebuiau sa sustina si sa voteze proiectele de hotarari initiate. Unii dintre consilieri sustin, sub protectia anonimatului (nu vor sa fie exclusi din partid), ca nu au fost informati de impactul prorogarii unor hotarari ce vizau tarifele practicate de Veolia.
Un alt repros al Veolia, un ultim punct pe lista, e cel cu privire la investitiile asumate si nerealizate: “In plus de nerespectarea Obligatiilor Esentiale (n.r. amintite mai sus): Concedentul nu si-a indeplinit obligatiile de investitii asumate prin Actul Aditional nr.4…”
Pentru neachitarea facturilor la termen, Veolia Energie vrea si penalitati. Mai vrea si bani pentru “prejudiciul inregistrat de Concesionar urmare a nerespectarii de catre Concedent a Obligatiilor Esentiale”. Si, mai mult (sic!), vrea si “valoarea nerecuperata si/sau solicitata de Concesionar in urma modificarii pretului combustibilului. Toate aceste sume, necomunicate noua pana acum, estimate la cateva milioane de lei se adauga la cele doua sume amintite in preambulul articolului (9.612.000 euro si 24.411.558 lei).
La toate pretentiile francezilor, avocatul Volosevici – primarul Ploiestiului nu a protestat in niciun fel. Mai mult, a convocat o sedinta de indata a Consiliului Local pentru luni, 14 martie, ce avea ca scop aprobarea de catre consilierii municipali a unui acord de continuitate a contractului pentru 43 de zile. In fapt, primarul Volosevici incearca prin acest document doua artificii ce i-ar diminua eventuala raspundere penala (crede domnia sa) daca vreo institutie si-ar indrepta atentia asupra prejudiciului urias cauzat prin neindeplinirea atributiilor de serviciu. Astfel, asumarea documentului de catre Consiliul Local si acceptarea datoriilor i-ar da un atu in fata procurorilor, “ a aprobat legislativul, eu sunt executiv…”.
Al doilea obiectiv al Primarului Andrei Liviu Volosevici era cel de obtinere a semnaturii presedintelui CJ Prahova pe acest document pentru atragerea raspunderii in solidar a Consiliului Judetean Prahova. Eventual si a raspunderii penale.

Pozitia Consiliului Județean Prahova a fost ferma si a fost comunicată firmei Veolia prin care nu recunoaște sumele cerute de operatorul francez.
Finalul

Au inceput audierile in acest dosar pe banda rulanta si se preconizeaza o iminenta punere sub inculpare a sa. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale privind gruparea de crima organizata instalata la conducerea administratiei locale care clameaza ca are protectia SRI si a statului francez. (Cristina T.).

N.R – Iata ca tandemul toxic „nas-fin”, Albu Catalin – Andrei Volosevici a trezit „interesul” organelor competente si dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, in TOTALITATE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here