Consiliul Local Ploiesti a girat achizitionarea de aparatura de supraveghere video utilizata ilegal de directorul general al Politiei Locale Ploiesti pentru spionarea angajatilor?/Albu Catalin „sare” cu „gratie” din dosare in dosare penale

0
165

„Domnule Tăpălagă! De la presa tabloidă m-aș fi așteptat la orice, dar la a cataloga o declarație reală drept una ”în favoarea” cuiva chiar de portalul dvs. de presă nu m-aș fi așteptat… și acest lucru să fie și ”scandalos”, pe deasupra”, precizeaza Ingrid Mocanu.

„Am dat declarație și ”în favoarea” dvs., în dosarul în care erați acuzat că ați fi intrat fără drept în arhiva SIPA, din câte probabil cunoașteți… pentru că este obligatoriu să spui adevărul în fața organelor judiciare, când ești chemat. Și, din câte cunoașteți personal, sunt ”consilier” – psjajp – în Ministerul Justiției încă de dinainte de a veni și dvs. în Ministerul Justiției, alături de doamna Macovei, adică de 24 de ani (cu pauza din perioada suspendării de drept)… exact asta am comunicat instanței bulgare, în detaliu.

Referitor la conținutul declarației mele în Bulgaria, unde, deși au fost prezenți niște ”reporteri”, s-a relatat nereal ce am declarat, relatez ce și cum pentru presa interesată, care mă tot întreabă:

1. NU am fost audiată pentru CONDIȚIILE de detenție din România: oricât de amator ar fi un judecător, nu poate audia un arestat (care a stat câteva luni într-o singură celulă, maxim 2-3) din urmă cu 7 ani, pentru a afla condițiile din pușcăriile românești. Nici nu am dat vreun răspuns la această întrebare, am susținut doar că am obținut despăgubiri de la CEDO pentru condițiile din arest, ceea ce este real (nu de la instanțele române).

2. La întrebarea cum sunt acum condițiile de detenție, am susținut că nu cunosc nici dacă s-au făcut investiții, nici altceva, ci ar trebui să analizeze rapoarte ale unor organe naționale sau internaționale, pentru că cetățenii români nu pot intra în pușcării să verifice cum sunt condițiile.

3. La întrebarea instanței dacă se acordă măsuri compensatorii în România pentru condiții de detenție, am afirmat că numai dacă se cer la instanțe, ceva general reglementat nu există și că a existat o lege a recursului compensatoriu, care a fost abrogată.

4. La întrebarea instanței ce măsuri reparatorii a luat Statul Român pentru a mă despăgubi după achitare (a întrebat și cât a durat procesul meu și pentru ce am fost arestată și cum a motivat instanța achitarea mea), am răspuns că nu am primit încă nicio despăgubire și că nu am o soluție definitivă în prezent în legătură cu despăgubirile solicitate de mine instanțelor române. Și DA, judecătorul s-a arătat uimit de asta și a întrebat unde lucrez în prezent. Când am răspuns că, în urma încetării suspendării, m-am reîntors în funcția inițială, la Ministerul Justiției, s-a mirat că nici până în prezent nu am nicio reparație pentru ceea ce am suferit.

5. Pentru ce am fost citată totuși? Pentru că, după cum susținea apărarea solicitatei și instanța a considerat a fi real: ar fi fost transmisă o adresă de la ANP din România, cum că solicitata ar fi fost cazată singură într-o celulă. Nu știu dacă așa s-a comunicat, sau dacă nu cumva inventează instanța bulgară, avocații, sau cine mai susținea asta prin instanța din Bulgaria, dar dacă așa este mie să îmi plătească cineva (director ANP, Statul Român) cheltuielile de deplasare și să îmi dea înapoi ziua de concediu (pentru că CPP sau CPC se referă doar la martorul care trebuie să fie despăgubit pentru declarații în fața instanțelor române, care aplică aceste coduri, nu la cele din Bulgaria).

În rest, că niște ”jurnaliști” nu știu ce caută în viața lor și relatează baliverne de prin săli de judecată, iar alții îi cred, cu asta suntem obișnuiți.

Altfel, susținătorii ”statului de drept” nu au decât să-și execute pușcăriile în cazane cu smoală, dacă așa se decide. Doar adevărul mai contează pentru mine, cât o mai avea și ăsta relevanță pe Planetă.

Nu Ministerul Justiției a stat arestat, deci nu avea ce să declare nimeni nimic oficial din minister dacă am stat sau nu cu ”împricinata” în ”salonul de SPA” de la Târgșor. Oricum, aproape sigur o veți primi pe Udrea lângă voi și veți avea suficient timp să vă extaziați pe subiect .

Pentru devoalarea adevărului vom merge la instanțele române, așa cum sunt ele, în scop de a contracara afirmațiile calomnioase și relatările mincinoase despre mine din articolele încropite de ”acea” parte a presei …”, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here