Averile acumulate suspect în România vor fi controlate. Șeful ANAF: Îi vom urmări și pe Facebook, să vedem pe unde se duc, ce fac

0
111

Președintele Fiscului, Lucian Heiuș, a anunțat că ANAF va începe controale masive la persoanele fizice care afișează averi aparent nejustificate, pentru a verifica sursele acestora.

„Este o jignire pentru oamenii cinstiți care muncesc greu, uneori de dimineața până seara, să vadă că în jurul lor alții își cumpără case care se învârt după soare, își achiziționează mașini exorbitant de scumpe și nu au lucrat o zi în viața lor și nu au plătit un impozit. Este de asemenea nedrept pentru agenții economici care majoritatea lor își desfășoară business-urile corect, își plătesc taxele și impozitele la timp, iar alți patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogățesc nemeritat și nu plătesc niciun impozit în viața lor. Trebuie să fim realiști și să înțelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar creează și o mare frustrare în jurul societății românești, creând chiar modele antisociale”, a declarat Lucian Heiuș.

Șeful Fiscului spune că întreaga campanie va începe pe 1 iulie și ar viza peste 550.000 de cetățeni români.

„Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente.

În aceste zone, ne vom concentra controalele pe care le începem, să verificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute.

Șeful ANAF a sugerat că instituția ar urma să verifice până și informațiile pe care persoanele aflate în vizor le dezvăluie pe rețelele de socializare. „Vă dau un exemplu: cineva a spus pe Facebook „La mulţi ani, mamă!” Am verificat persoana căreia i se spunea mamă şi am aflat că în urmă cu un an „cumpărase” de la fiul ei un apartament şi nu mai ştiu ce, pentru care nu declarase şi nu plătise nimic”, a spus şeful ANAF.

Oficialul a amintit că în urma analizelor de risc au fost identificate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here