Vinuri de desert pe care nu trebuie sa le ratezi

0
174

Vinurile de desert capata tot mai multa notorietate si nu numai in randul iubitorilor de vin, ci si celor care nu obisnuiesc sa consume aceasta bautura. In jurul lumii exista o multime de astfel de vinuri, iar fiecare dintre ele aduc fel si fel de arome si caracteristici care pot sa cucereasca de la primul pahar. 

 

Aceste vinuri contin o concentratie mai ridicata de zahar in comparatie cu cele obisnuite. Vinurile seci sunt cele care contin mai putin 1% zahar rezidual, pe cand in cazul celor dulci cifra poate varia intre 3% si chiar 28%. De regula, aceste vinuri se obtin din struguri culesi tarziu pentru a avea timp sa adune mai mult zahar pe cale naturala. Contin o cantitate redusa de alcool si sunt fructate. Poti comanda online un vin rosu dulce sau unul alb din magazinul online al Cramei Budureasca. Acesta este locul in care iubitorii de vinuri au ocazia de a se delecta cu cele mai bune optiuni. 

 

Un bun exemplu in acest sens este Muscat Ottonel din gama Origini, care a fost recent inclus in portofoliul Cramei Budureasca. Strugurii s-au cules la finalul toamnei pentru a putea acumula dulceata, aroma si gustul dorit. Se remarca prin faptul ca prezinta un potential bogat de invechire pe o perioada de peste 10 ani. Cucereste prin culoarea sa vibranta, galben deschis cu reflexii aurii. Aromele sunt inedite, de fagure de miere si flori de faneata, iar gustul catifelat de miere si caise poate sa cucereasca pe oricine. Per total este un vin foarte echilibrat, motiv pentru care se potriveste in nenumarate contexte. Fiind un vin de desert merita servit ca atare, insa straluceste si alaturi de diferite dulciuri pe baza de fructe, care sa nu fie foarte dulci. Pentru a-si etala toate calitatile, se recomanda consumul sau la o temperatura intre 10 si 12 grade.

 

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un alt vin dulce care nu trebuie ratat. La fel ca in cazul Muscat Ottonel, s-a dispus culegerea tarzie a strugurilor, la final de noiembrie pentru a acumula o cantitate mare de zahar, de circa 280 de grame pe litru. Mai apoi au fost vinificati in dulce pentru obtinerea unui vin de desert cu adevarat deosebit. S-a dispus maturarea sa pentru o perioada de circa un an in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc in vederea obtinerii complexitatii dorite. La finalul acestui proces ne bucuram de un vin premium cu o culoare rubinie care poate seduce pe oricine. Vinul se deschide in pahar cu arome de mure, ardei si senzatii fine de piper si stejar. Ca gust predomina murele si afinele, in timp ce finalul se concentreaza in jurul accentelor de ciocolata. Este foarte bine sustinut de taninurile care s-au integrat perfect. 

 

Fiind un vin de desert merita savurat ca atare, insa se dovedeste a fi foarte bun si langa prajituri fine din ciocolata sau fructe rosii. Mai mult, iubitorii combinatiilor dulce-sarat il pot alege pentru a-l combina cu diferite branzeturi. Pentru ca acest vin sa isi etaleze toate calitatile se recomanda servirea sa la o temperatura intre 15 si 17 grade.

 

In magazinul online al Cramei Budureasca este disponibila o gama foarte variata de vinuri de inalta calitate care pot fi servite in nenumarate contexte. Indiferent de preferintele tale, aici ai certitudinea ca vei gasin ceva care sa se ridice la nivelul asteptarilor. Acceseaza site-ul, descopera toate propunerile si este timpul sa iti gasesti noul vin preferat, indiferent ca este sec, demisec, demidulce sau dulce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here