Rectificarea bugetară 2022. BANII statului, dați cu o singură condiție: Cheltuieli tăiate cu 10% în ministere

0
103

Ministerul Muncii cere peste 8,5 miliarde de lei la rectificarea bugetara, banii vor fi folositi pentru cheltuielile cu asistența socială și plata indemnizatiilor de somaj. Bani vor merge si la Ministerul Sanatatii pentru a acoperi concediile medicale neplatite. Toate ministerele au primit sarcina sa isi reducă cheltuielile cu 10%, fără să afecteze plata salariilor si investitiile.

La rectificarea bugetară, cele mai mari cereri le au ministerele Muncii, Sănătății și Energiei. Banii însă nu vor fi aprobați dacă miniștrii nu fac dovada tăierilor de 10% din cheltuielile instituțiilor.

Ce a solicitat Ministerul Muncii
– 8,5 miliarde de lei pentru asistență socială
– 800 de milioane lei plata indemnizațiilor de șomaj

Ce a solicitat Ministerul Sănătății
– bani pentru plata concediilor medicale restante

Ce a solicitat Ministerul Energiei
– bani pentru măsurile de compensare și plafonare (aproximativ. 2 miliarde de lei)

Sursa: Realitatea PLUS

Misiunea dată de premierul Nicolae Ciucă nu este ușoară, de reducere a cheltuielilor cu 10%, mai ales că tăierea este interzisă la investiții sau plata salariilor. Trebuie să asigure și majorările salariilor care intră în vigoare în luna august. În timp ce Ministerul Fondurilor Europene poate acorda majorări de până 50 la sută celro care lucrează la proiectele europene, INS, Ministerul Transporturilor și Ministerul Culturii pot aplica creșteri de 15 la sută, celelalte ministere vor acorda doar un sfert din creșterile nedate bugetarilor, înghețate de guvernanți, precizează Realitatea PLUS.

– trebuie să taie cheltuielile cu 10%
– să acopere majorările salariale, fără să ceara bani în plus

Sursa: Realitatea PLUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here