Carburanții se scumpesc din nou. Motorina a ajuns la o diferență record față de benzină

0
66

Prețurile carburanților la pompă au început să crească din nou, după o perioadă de scădere, apoi de stagnare. Benzinăriile au majorat cu cel puțin 10 bani prețul carburanților în numai două zile. Motorina însă rămâne în vârful scumpirilor și a trecut de 8 lei pe litru.

Unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanți a scumpit benzina cu patru bani pe litru și motorina cu opt bani pe litru. Este prima majorare de preț din ultimele trei săptămâni, și vine după mai multe ieftiniri semnificative.

După majorarea de preț de azi, crește diferența de preț dintre cei doi carburanți, motorina ajungând să fie mai scumpă decât benzina cu aproape 1,4 lei pe litru, o diferență record, potrivit Economica.net.

Majorarea este pusă și pe seama evoluției de pe piețele internaționale. Sortimentul petrol Brent, de referință pentru piața europeană, s-a scumpit semnificativ din cauza deciziei cartelului OPEC+  de a diminua producția, tocmai pentru a nu coborî prea mult prețurile.

Scumpirea carburanților pe piața autohtonă vine după ce

În ultimul weeend din septembrie, prețul motorinei a scăzut sub 8 lei pe litru, cel mai mic din ultimele 6 luni. 

La momentul respectiv, evoluția prețurilor a fost pusă pe seama deciziei liderilor Coaliției de a prelungi schema actuală de reducere cu 50 de bani pe litru a prețului benzinei și motorinei, până la sfârșitul anului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here