Au fost foarte multe opinii false în spațiul public al unor ”părerologi” legat de subiectul pensiilor militare,

0
80

Asa cum dezvaluiam, prin Nota de Constatare nr 6104/6870/7459/05.06.2020, D.I.P (Directia Inspectie Penitenciara), sub semnaturile comisarilor Marian Popescu, Roxana Ionita si aprobat de actualul consilier al Ministrului Justitiei, Ungureanu Tiberiu (care la aceea data era seful Directiei) se constata o serie de ilegalitati cu conotatii penale si in loc sa se sesizeze organele de cercetare penala pentru furturile si falsurile depistate propun o serie de masuri, printre care sesizarea comisiei de disciplina din cadrul MJ impotriva lui Constantin Brazan (directorul Unitatii la aceea data), Valentin Matei, director adjunct la aceea data.

Mai precizam ca, drept justă  pedeapsă pentru merite deosebite , domnul director Brânzan Celestin a fost recompensat de domnul director general ANP Ungureanu Tiberiu  cu spor de 50%, pe termen de 6 luni, anul 2020 deși în nota nr.6104 din 05.06.2020, domnul Ungureanu Tiberiu (actualmente consilier al Ministrului Justitiei) aprobă sesizarea comisiei de disciplină din cadrul ANP pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prev.de .art.140 lit.b,l,p,coroborate cu prevedetrile art.119,lit.a din Legea nr.145 din 2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, pentru deficiențele identificate în prezenta notă de constatare în sarcina acestuia. Ulterior, Branzan Celestin s-a pensionat, cu pensia „umflata”, pe bani publici, inlocuitor la comanda fiind promovat, tot pentru „merite deosebite”, comisarul sef Valentin Matei care fusese propus spre cercetare la comisia de disciplina.

Furturile din cadrul Penitenciarului Ploiesti si falsurile fac obiectul mai multor dosare penale si chiar daca s-a incercat musamalizarea, un judecator de camera preliminara a constatat cele de mai sus si a dispus continuarea cercetarilor.

In serialul nostru vom devoala toata aceasta operatiune, cu documente si vom constata cum se FURA in Penitenciarul Ploiesti (de la gresie, frigidere, cuptoare, etc – pana si branza au incercat sa o fure), falsificarea gestiunilor si ale actelor contabile si persoanele implicate. Cert este ca s-a furat din bani publici si cei care au furat si au girat falsurile au fost promovati si rasplatiti cu sporuri de 50% la salariu.

Si, pentru eventualii „carcotasi”, sa nu avem probleme in instanta, va precizam ca cele dezvaluite de noi au fost constatate si de catre un judecator care prin incheierea finala (dezinvestire) penala nr 1050/2022, pronuntata la data de 22 iulie 2022 de catre Judecatoria Ploiesti, Sectia Penala, in temeiul art 341 alin 6 lit B) C. proc. pen., a admis plangerea formulata de petent impotriva Ordonantei nr 2600/P/2022 a Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, mentinuta prin Ordonanta 14/II/2022 din 03.03.2022 a prim -procurorului in contradictpriu cu intimatii Danescu Ana Maria Izabela, Cristea Nicoleta, Brazan Celestin, Polifrone Ciprian Danut si Anghelache Ramona!

Astfel, s-a desfiintat solutia atacata (cele doua ordonante ale parchetului) si a trimis cauza in vederea inceperii URMARIRII PENALE si pentru a COMPLETA URMARIREA PENALA.

Direcția Inspecție Penitenciară, în adresa nr. 6104 /6870/ 7459/ 05.06.2020, la pagina 8,  paragraf 6, constată : ,,din aspectele anterior menționate se constată că operațiunea de inventariere a produselor din depozitul popotei și parțial din popota cadre a unității s-a efectuat, fără a exista o decizie scrisă a directorului unității în acest sens, cu eludarea prevederilor art.8 din OMJ 1846/2010”.

In fapt, Inspectia Judiciara a constatat fapte penale pe care conducerea ANP le-a ascuns sub pres, iar cei implicati in loc sa fie sanctionati au fost promovati cu salarii de „merit”, ca doar bugetul de stat este la cheremul baietilor destepti.

Fapte penale savarsite pentru acoperirea unor furturi de la Penitenciarul Ploiesti

Cristea Nicoleta, de la Penitenciarul Ploiesti, chiar dacă în fișa postului nu are atribuții de gestionar (aceasta fiind responsabil auto,  AGCH și transmisiuni) a  încălcat prevederile art.31, din OMJ 1318/C/2012, (gestiunea popotă se află în subordinea directă a directorului), și toate prevederile legale în vigoare(OMJ 1846, OMJ1318, Legea Contabilității, Legea gestionarului cu garantie materială constituită).

La rubrica gestionar primitor apare compartiment AUTO (al cărui responsabil este)  și alte semnături și nu semnătura gestionarului popotă conform prevederilor legale.

In data de 20.03.2020, nu s-a efectuat predarea-primirea gestiunii popotă conform OMJ 1846/2010  printr-o comisie desemnată, nu s-a semnat procesul-verbal de predare-primire, iar d-na Cristea nu a primit calitatea de gestionar popotă.

Astfel, Cristea Nicoleta a întocmit raportul cu numărul 25415/23.03.2020, aratand calitati paranormale, mentionand un număr al unei  decizii a directorului, înainte ca aceasta să fie emisă pe Decizia zilnică pe Unitate, decizie care se emite și o aprobă directorul, după ora 14, 00, pentru ziua următoare.

In fapt, la numărul 25415/23.03.2020, a fost înregistrat in locul altui document, respectiv un referat de necesitate (conform oglinzii informatice a registrului de numere on-line).

Astfel s-a incercat prin falsuri si infractiuni succesive sa se demonstreze ca în urma inventarierii alimentelor din depozitul alimente, au existat diferențe mari la unele alimente, respectiv brânză telemea, varză murată, murături (Minciuna dovedită de comisia de inventariere  condusă de doamna Toma Magdalena).

In procesul de custodie, documentele care au stat la baza achiziționării din banii personali ai reclamantului din dosarul penal de drept a bunurilor materiale, furate din birou  la data și pe timpul inventarierii lui Polifrone nu au fost găsite, dar comisia condusă de Toma Magdalena le-a găsit, dar  în altă locație, respectiv , depozitul alimente, depozit la care d-na Cristea a deținut cheile din data de 20.03.2020. Chiar, ce vroiau, sa fure si branza?

Intrebari pe care trebuie sa le desluseasca organele de cercetare penala:

De ce în falsul Proces Verbal de inventariere nr.25728/26.03.2020, întocmit de domnul Polifrone Ciprian  și semnat de Cristea Nicoleta , după spargerea din 23.03.2020, nu apar  listele  de inventar cu bunuri din contractul de sponsorizare, dar  în Procesul Verbal de inventariere 30453/01.07.2020,  întocmit de dna Toma Magdalena apar ?De ce a semnat și a fost de acord cu concluziile din procesul verbal întocmit de Polifrone Ciprian?

Interese obscure!

Mai mult, prinsi cu minciuna si cu faptele penale,  Deacu Mihaela gestionar la compartimentul Popota da o declaratie de inventariere de noaptea mintii:

„Mentionez ca la data de 23.03.2020, comisia de inventariere NU a inventariat obiectele de inventar eu am semnat lista in necunostinta de cauza (crezand ca lista cu alimente e in dublu exemplar)”.

Vom reveni, devine din ce in ce mai interesant.

Vom constata cum s-a furat si acoperit bunurile care erau doar scriptic inregistrate in contabilitate- metoda „casarea”! (Cristina T.).

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Aroganta maxima la Penitenciarul Ploiesti dupa „descinderea” celor de la Departamentul Inspectie Penitenciara din ANP

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

 

Dacă ministrul justiției , domnul Predoiu Cătălin, ar tine cont de ceea ce am divulgat în presă acestui director, împuternicit , cms șef de politie penitenciara Valentin Matei i-ar fi fost întreruptă împuternicirea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here