Prima scădere a prețului gazelor în Europa, de la începutul CRIZEI energetice: A ajuns sub 40 de euro

0
38

Prima scădere a prețului gazelor naturale în Europa de la începutul crizei energetice a fost raportată în ultimele zile. Preţul gazelor naturale în Europa a scăzut sub 40 de euro pe megawatt  oră pentru prima dată în ultimele 20 de luni. 

 Astfel, de la începutul crizei energetice, este prima oară când presiunea asupra consumatorilor scade, însă avertizează asupra încetinirii economiei, anunță analiștii.

Referinţa TTF a scăzut luni cu aproape 8%, până la 39,96 euro/MWh, fiind pentru prima dată când preţul european al gazelor naturale a fost sub 40 de euro din iulie 2021, scrie Financial Times, potrivit zf.ro.

Preţurile la gaze au scăzut de la vârful atins în august anul trecut la peste 340 €/MWh, deoarece Europa a găsit gaze alternative la livrările ruseşti, în timp ce o iarnă blândă a menţinut depozitele de stocare relativ pline.

Analiștii economici spun că vânzarea a fost, de asemenea, parţial alimentată de turbulenţele mai ample de pe piaţă, în urma preluării susţinute de guvern a Credit Suisse de către UBS duminică.

A doua mare bancă elveţiană, preluată de banca numărul 1 – UBS printr-o tranzacție de 3 miliarde de dolari. UBS va plăti astfel aproximativ 0,76 franci elveţieni pe acţiune, cu mult sub preţul de închidere al Credit Suisse, de 1,86 franci elveţieni vineri.  În tranzacţie pierd şi deţinătorii de obligaţiuni Credit Suisse, care au rămas fără 17 miliarde de dolari, ceea ce a declanşat luni dimineaţă un scandal fără precedent pe pieţele financiare, potrivit zf.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here