Studiu – O coafură nereușită a părului influențează stima de sine și stimulează autocritica

0
51

Zilele în care avem o coafură nereușită a părului influențează stima de sine și stimulează autocritica, constată un studiu comandat de Physique și realizat de cercetătorii de la Universitatea Yale. Indivizii își percep capacitățile ca fiind semnificativ mai mici în raport cu alte persoane atunci când părul lor nu arată așa cum și-ar dori, mai remarcă studiul.

Studiul relevă și faptul că participanții s-au simțit mai puțin capabili să îndeplinească sarcini pe care în mod normal erau capabili să le facă din cauza faptului că aveau o zi în care părul lor nu arăta pe măsura așteptărilor. Atunci când oamenii sunt îngrijorați de modul cum arată, se gândesc doar că ceilalți din jur vor observa defectele lor. În general, studiul a constatat că o coafură nereușită poate contribui la un nivel crescut de anxietate socială, insecuritate socială și autocritică.

Schimbarea coafurii s-ar putea să nu poată să schimbe aspectul fizic, dar cu siguranță poate să ofere un impuls de stimă de sine. Specialiștii Dyson au studiat părul timp de 20 de ani și au găsit soluția potrivită pentru fiecare tip de păr, care nu implică căldură extremă. Aparatul coafează și usucă în același timp. De asemenea, valorifică fenomenul aerodinamic, numit efectul Coandă, folosind aer pentru a atrage și a înfășura părul pe barele de ondulare sau pe suprafața periilor de coafare.

Unul dintre principalii factori pentru care majoritatea femeilor se declar nemulțumite de aspectul părului lor este procesul de vopsire și coafare îndelungat care, în timp, degradează hidratarea naturală a părului. Inginerii Dyson au proiectat aparatul de coafat părul cu un control inteligent incorporat, astfel încât temperatura aerului este măsurată  de peste 40 de ori pe secundă, prevenind deteriorarea părului, cauzată de temperaturi prea ridicate.

64% dintre femei susțin că plictiseala este principalul motiv pentru care decis să schimbe coafura

Un alt studiu arată că o femeie, în medie, își schimbă coafura de 150 de ori pe parcursul vieții. Aceste schimbări sunt conectate cu evenimentele importante din viață: aniversări sau despărțiri, dar pot fi, totodată, asociate cu tendințele prezentate de celebritățile pe care le urmăresc. 64% dintre respondenți susțin că plictiseala este principalul motiv pentru care decid să schimbe coafura. Dyson pune la dispoziție femeilor o gamă versatilă de accesorii, cu ajutorul cărora acestea pot realiza coafuri diferite, în funcție de preferințe. Accesoriul multifuncțional usucă, netezește și ascunde firele rebele. Două jeturi de aer acționează simultan pe părul uscat și drept pentru a-l netezi și a oferi un aspect profesional al părului, cu până la 58% mai puțin păr electrizat și fire rebele. De asemenea, barele de ondulare de 30mm și 40mm pot fi folosite pentru a realiza bucle în sensul acelor de ceasornic și în sens opus, reducând timpul de coafare.

Coafura este unul dintre factorii care poate schimba felul în care o femeie se autopercepe. Este posibil ca nu toată lumea să stăpânească arta coafării. Astfel că, prin utilizarea unui multistyler inteligent, femeile pot obține un look rapid și sănătos care va contribui la creșterea încrederii în sine și la o gândire generală pozitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here