Sa vrei sa iei banii de la capitolul burse scolare pentru a iti putea plati creditele este o dovada de inconstienta pe termen lung/Diletantism si ignoranta – Ziarul Incisiv de Prahova

0
115

Trecutul PĂTAT al celebrului politist, de renume mondial, Eduard MIRIȚESCU – Adjunct al inspectorului general al Poliției Române – a nascut si va naste o mulțime de controverse.

Un nou scandal pune într-o lumină proastă imaginea și-așa pătată a Poliției Române, protagonist fiind acelasi Eduard Miritescu.

Pentru un comisar șef care poartă uniformă doar de ocazie, sau în birou, la aer condiționat, este totusi imoral chiar si pentru el ca la vârsta de 54 de ani  sa ai o conduita in societate care lasa de dorit atat in fata cetatenilor cat si in fata subordonatilor.

A curs multa cerneala in legatura cu ‘cariera si opera ta’ – stiu ca vei hohoti la aceste vorbe, uriasule indragostit si „timid”!   S-ar putea scrie chiar si o carte despre cariera ta care a nenorocit si pus pe butuci Politia Romana.  Nu, probabil ca nu se va face si un film.  Asta ar mai lipsi, plecati de-aici cu chestia asta, am zice noi.

Care este legatura dintre imoralul Eduard Miritescu si Marcel BĂLAN de pe la noi din „batatura”, imuternicit personal de catre Miritescu? Veti zice ca imoralitatea, avand in vedere ca si protejatul impus prin imputernicire  si-a batut sotia, a divortat pentru o stagiara…Sau cei doi cocosei din M.A.I. nu pot ajunge mai repede in postura președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, care a fost prins în flagrant delict de către procurorii DNA pe când primea mită 1,25 milioane de lei si le ramane sa para cocosi in fata tinerelelor sale partenere cu actiuni de forta si abuuzri?

Reamintim ca, peste 1.300 de șefi din structurile Ministerului de Interne ocupă funcția prin împuternicire, adică sunt numiți direct de șefi sau ministru, nu ca urmare a unui concurs. Cele mai notorii situații sunt în Poliția Română, condusă în ultimii ani aproape exclusiv de interimari. 16% din șefii de inspectorate, servicii sau birouri din Poliție sunt interimari.

Împuternicirea temporară într-o funcție de conducere este o practică devenită aproape regulă în structurile de forță ale ministerului de Interne, Poliția Română fiind în vârful instituțiilor care au fost conduse în ultimii ani aproape exclusiv de persoane numite temporar pe funcție.

Și chiar dacă cele mai multe cazuri de împuternicire au respectat formal legislația, abuzarea de această metodă lasă loc speculațiilor cu privire la intruziunea politicului în sistemul de poliție, dar și despre favorizarea unei persoane sau alteia.

Eduard Mirițescu, a cărui situație este una mai deosebită, a câștigat concursul pentru a ocupa funcția „plină” de adjunct al inspectorului general, în octombrie 2022. Mirițescu exercita însă funcția de ajunct al inspectorului general din 2020, ca împuternicit.

După expirarea celor 12 luni maxime de interimat, el a putut să se reîntoarcă pe funcția de ajunct prin ceea ce reprezentanții unui sindicat de Poliție, Europol, numeau la momentul respectiv a fi o metodă care „sfidează orice moralitate profesională”.

Timp de o zi, funcția de adjunct al inspectorului șef a fost ocupată de un alt ofițer de rang echivalent. Acesta a exercitat practic doar câteva ore funcția, cerând să fie mutat la un alt departament și, astfel, juridic, vacantând din nou poziția de adjunct al inspectorului general și creând premisele aparent legale ca Mirițescu să fie împuternicit din nou.

Însă metoda conducerii Poliției Române prin împuternicire e mai veche. Ea a căpătat tracțiune în timpul mandatului fostului ministru Carmen Dan, care a numit succesiv la conducerea Poliției oameni despre care s-a speculat la acea vreme că sunt apropiați de mediul politic.

Cei mai mulți dintre ei au plecat prin demisie sau demitere, în urma unor scandaluri publice de amploare.

Pe Marcel BĂLAN il recomanda la  functia de sef al POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI doar „vocea si talentul”? Sau…”altceva”?

D.I.I.P – Departamentul de Investigații Incisiv de Prahova

 

Un Hartuitor SEXUAL in fruntea unei institutii de forta?/Da!/Doar este protejatul si „pupila” toxicului Miritescu pentru functia de sef al POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI!(I)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here