Ciolacu dezminte amânarea creșterii contribuției la Pilonul II de pensii: Nu poți să păcălești Comisia, să te răzgândești

0
47

Scandalul din Coaliție privind măsurile fiscale de final de an este departe de a se fi încheiat. Una dintre măsurile extrem de controversate prevăzute de proiect prevede amânarea creșterii contribuției la pilonul II de pensii. Șeful Executivului nici nu vrea să audă de așa ceva. Marcel Ciolacu a declarat, luni, că Guvernul României și-a asumat această creștere, subliniind că dacă nu vom respecta acest jalon din PNRR, Comisia Europeană ne oprește banii. „Cineva dorește întotdeauna să creeze niște știri false”, a arătat Ciolacu.

„Ne-am asumat un jalon. De asta eu sunt supărat, cineva dorește întotdeauna să creeze niște știri false. Dacă eu nu aș mări Pilonul II cum și-a asumat statul român prin jalon, și și-a asumat această coaliție, atunci Comisia vine și-mi oprește acești bani”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

Întrebat ce i-a spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, legat de acest subiect, premierul a răspuns: „Eu vorbesc eu cu mine, domnișoară. Eu am un jalon pe care mi l-am asumat, împreună cu dl Nicolae Ciucă. Eu cu dl Nicolae Ciucă n-am discutat vreodată să nu îndeplinim un anumit jalon. Mai mult, nu poți să păcălești Comisia, să treci în jalon și peste două lună să te răzgândești, să amâni jalonul sau să-l schimbi, pentru că în momentul în care faci acest lucru Comisia îți va opri banii pentru acea reformă”.

Citește și Anunț oficial de la Ministerul Muncii în legătură cu Pilonul II de pensii – Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here