Connect with us

Evenimente

TU DECIZI! MARIUS LULEA: ”AUR ESTE UN PARTID POLITIC CARE SUSȚINE MEDIUL ANTREPRENORIAL DIN ROMÂNIA”

Publicat

pe

Invitat, marți, în emisiunea „TU DECIZI!”, la Realitatea.NET, într-un interviu 1-1 cu jurnalista Ana Maria Păcuraru, Marius Lulea, membru AUR, consideră că și oamenii da afaceri pot fi buni politicieni. Membrul AUR spune că „se poate face politică și fără să ai o calitate în Parlamentul României”.

Ana Maria Păcuraru: Este anul 2024, anul în care vom avea provocări electorale capcane întinse. AUR nu se destramă. Noi suntem o formațiune tânără. Nu avem incapacitatea să ne luptăm cu PSD și PNL. Aceste lucruri le afirma acum câteva luni invitatul meu de astăzi de la Tu decizi. Știu că dumneavoastră nu candidați pentru niciun post în Parlamentul României sau la președinție. Dar ați fi premierul acestei țări, în cazul în care domnul George Simion va ieși președintele țării.

Marius Lulea: Se poate face politică și fără să ai o calitate în Parlamentul României. Cred că eu sunt o dovadă a acestui lucru. Cu părere de rău, până la momentul de față, cam asta era concepția. Domnule, trebuie să fii parlamentar ca să faci politică. Nu este adevărat. Poți să fii în continuare inginer, medic sau orice fel de specialist în această țară, să faci bine țării, făcându-ți foarte bine profesia și să faci și politică.

Ana Maria Păcuraru: Prima întrebare pe care aș vrea să v-o adresez este legată de investiții și rolul în Partidul AUR. Ce rol credeți că joacă investițiile dumneavoastră în construcții? Cum sunt cele din Tunari și din București în legătură cu imagina publică a Partidului AUR? Unii observatori au menționat că AUR se concentrează tot mai mult pe afaceri imobiliare. Cum răspundeți la aceste observații?

Marius Lulea: În primul rând, AUR este un partid politic care susține și este pentru mediul antreprenorial din România. Eu de asta mă și aflu în politică, pentru că eu consider că sunt necesare modificări legislative și în modul în care este guvernată țara, astfel încât antreprenorii să fie văzuți și să fie tratați cu respect de către statul român. De aceea mă aflu în politică și foarte mulți dintre colegii noștri.

În ceea ce privește activitatea pe care unei dintre membri o desfășoară, printre care și eu, de a face investiții, de a fi profesioniști pe domeniul lor, eu cred că este un exemplu foarte bun. Nu cred că trebuie să ne dorim ca membrii de partid să fie toți angajații la stat și plătiți de către cetățeni. 

Cel mai mare antreprenor din domeniul turismului, domnul Murad, se află tot în interiorul partidului AUR. Eu cred că reprezintă un element pozitiv faptul că în conducerea partidului se află persoane care fac investiții și preferă în continuare să meargă pe această variantă, investiții în domeniul privat.

Ana Maria Păcuraru: Ați avut un rol cheie în finanțarea și susținerea lui George Simion încă de la începutul carierei sale politice. Credeți că Simion depinde de influența dumneavoastră financiară și cât de independent este liderul AUR față de cei care îi oferă suport financiar?

Marius Lulea: Este mod de eronat sau nu este tocmai corectă afirmația făcută. George Simion a fost director de marketing, a lucrat, a făcut marketing la companie și pentru asta a încasat un salariu. Nu am avut propriu zis o susținere a lui.

Sigur, am avut o susținere pentru o parte din activitățile unioniste, repet pentru activități, nu pentru George Simion, așa cum și în interiorul partidului AUR. La începuturi mi-am acordat micul ajutor care se vede și în acte sub forma unor împrumuturi, însă astăzi partidul AUR este un partid mult prea mare pentru orice antreprenor din România. Este mare și pentru Marius Lulea, și pentru Murad, și pentru domnul Becali.

Este un partid mult prea mare, mult prea puternic, este un partid de 20%, nimeni nu-și poate permite să finanțeze un astfel de partid. Deci, practic, astăzi activitatea partidului este una independentă. Există fonduri colectate în mod legal de la cetățeni, donații sau de la membrii de partid, cotizații, care se văd în activitatea curentă a partidului.

Cu privire la George Simion, cred că nu există nimeni în țara asta care să spună că el nu este independent. Oricine crede că se duce la George Simion și îi face o anumită favoare, sau consideră că îi face o anumită favoare și va obține ceva la schimb, cu siguranță și nu va obține acel lucru. Pentru că el face totul pentru atingerea unei anumite cauze.

Cauza aceasta fiind cauza națională, ca statul român să fie pus din nou la dispoziția cetățenilor României.

Emisiunea poate fi urmărită integral mai jos: 

CMF 31240006

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

INS: PREŢURILE PRODUCŢIEI INDUSTRIALE AU SCĂZUT CU 3,3% ÎN OCTOMBRIE

Publicat

pe

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 3,3% în luna octombrie 2024, comparativ cu octombrie 2023, şi cu 1% faţă de luna precedentă, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, la nivelul pieţei interne, indicele preţurilor producţiei industriale a înregistrat o scădere de 1,5% în octombrie, faţă de septembrie 2024, respectiv 5,09%, în comparaţie cu luna octombrie a anului anterior.

În ceea ce priveşte piaţa externă, în octombrie faţă de septembrie, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,27%, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior se constată o creştere de 1,52%.

Pe marile grupe industriale, în octombrie 2024, faţă de octombrie 2023, creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost consemnate în: industria bunurilor de capital (+4,75%), industria bunurilor de uz curent (4,14%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,84%) şi în industria bunurilor intermediare (+0,17%) În industria energetică a fost înregistrată o scădere de 14,03%.

Raportat la perioada de referinţă, datele INS relevă faptul că, pe secţiuni de activitate, preţurile au crescut în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+12,71%) şi în industria prelucrătoare (1,01%). În schimb, s-au înregistrat scăderi în industria extractivă (-7,53%) şi în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (13,64%).

AGERPRES

Sursa: Newsinn

Citeste in continuare

Evenimente

ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATE PARȚIALE: PSD, PE PRIMUL LOC, URMAT DE AUR ȘI PNL

Publicat

pe

Biroul Electoral Central a numărat voturile din peste 99% dintre secții. Conform datelor de până la această oră, șapte partide vor avea reprezentanți în Senat și Camera Deputaților în viitorul mandat. În prezent, ordinea partidelor după alegerile parlamentare este PSD, AUR, PNL, USR. Este însă puțin probabil să apară schimbări având în vedere că numărătoarea voturilor la alegerile parlamentare 2024 este aproape finalizată.

Secţiile de votare organizate pe teritoriul României pentru alegerile parlamentare s-au închis duminică seara, la ora 21:00, iar cele din străinătate luni dimineață, la ora 7.00. Ultimele secții din străinătate în care s-a votat au fost cele din Canada și SUA. 

UPDATE 10.00 – Până în acest moment, au fost centralizate 20013 de procese verbale din 20059, un procent de 99,77%. Potrivit rezultatelor parțiale, PSD rămâne pe primul loc și are un procent de 22,44%, AUR pe doi cu 18,23%, urmat de PNL cu 14,33%.

UPDATE 9:00 – Doar 70 de procese verbale au mai rămas de numărat înainte de aflarea rezultatelor finale la alegerile parlamentare din acest an.

Imagine

Rezultate alegeri parlamentare 2024 Senat, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale: 

Imagine

Imagine

Rezultate alegeri parlamentare 2024 Camera Deputaților, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale: 

Imagine

Imagine

Citeste in continuare

Evenimente

CCR A DECIS RESPINGEREA ANULĂRII ALEGERILOR. ÎN UNANIMITATE, S-A CONFIRMAT ORDINEA PRIMILOR 2 CLASAȚI. TURUL DOI ARE LOC PE 8 DECEMBRIE

Publicat

pe

CCR a decis repingerea ANULĂRII alegerilor. În unanimitate, s-a confirmat ordinea primilor 2 clasați 

Din sursele Realitatea PLUS, se pare că ordinea candidaților s-a schimbat. Marcel Ciolacu ar fi trecut pe locul 2, iar Elena Lasconi pe 3. Ar mai fi de renumărat 650.000 de voturi din Diaspora, care ajung în țară pe 9 decembrie.

Solicitarea de anulare a fost depusă de Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, care a contestat validitatea procesului electoral, invocând posibile nereguli. Argumentele acestuia, precum și datele rezultate din renumărarea voturilor efectuată de Biroul Electoral Central (BEC), vor constitui baza deliberării judecătorilor constituționali.

Reamintim că Elena Lasconi și Călin Georgescu au intrat, inițial, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ulterior, CCR a decis renumărarea voturilor.

Imagine

Imagine

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE