Connect with us

Evenimente

Ce avantaje aduce finanțarea prin scontare

Publicat

pe

Știai că aproximativ 60% din întreprinderile mici și mijlocii se confruntă cu probleme de lichiditate, doar din cauza întârzierilor la încasarea facturilor? Sau că o companie din cinci ratează oportunități de creștere pentru că nu are fonduri disponibile la momentul potrivit? Poate te-ai regăsit și tu în această situație: facturile stau la încasare, dar furnizorii nu așteaptă, iar proiectele noi necesită investiții rapide. Aici intervine scontarea, soluția inteligentă care îți aduce banii mai aproape, fără bătăi de cap și fără întârzieri.

Imaginează-ți că poți transforma facturile neîncasate în lichidități aproape instant și să ai acces la resursele financiare de care ai nevoie, atunci când ai cea mai mare nevoie. Poate te întrebi: „Chiar e atât de simplu?” Ei bine, răspunsul este da. Iar asta poate însemna diferența dintre stagnare și creștere pentru afacerea ta. Vezi cum te poti finanta rapid prin scontare!

Ce este scontarea și cum îți poate transforma afacerea?

Scontarea este, pe scurt, o metodă simplă prin care poți transforma facturile neîncasate în lichidități aproape instant. Este ca și cum ai avea acces la resursele financiare, chiar în momentul în care ai cea mai mare nevoie. Gândește-te cât de mult ai putea investi în afacerea ta dacă nu ar trebui să aștepți ca facturile să fie plătite la termen. Scontarea îți oferă acest avantaj! Transformând facturile în numerar rapid, te poți concentra pe creștere și investiții fără să depinzi de termenele de plată ale altor companii.

Cash flow constant pentru o afacere sănătoasă

Cu scontarea, ai puterea de a-ți fluidiza cash flow-ul. Lichiditățile sunt esențiale pentru funcționarea zilnică a unui business, iar lipsa lor poate aduce stres și presiune. Cu acces imediat la bani, poți acoperi costurile operaționale, plăti furnizorii la timp și chiar negocia condiții mai bune pentru achizițiile viitoare. Cash flow-ul constant îți oferă o bază solidă pentru planurile de dezvoltare.

Posibilitatea de a investi fără așteptare

Un alt beneficiu major al scontării este capacitatea de a investi. De exemplu, poate vrei să extinzi echipa, să achiziționezi echipamente noi sau să investești în marketing, scontarea îți permite să ai fondurile necesare la dispoziție imediat. În loc să ratezi oportunități pentru că aștepți încasările, poți acționa rapid, având resursele la îndemână.

Reducerea riscului financiar și siguranța afacerii tale

În plus, scontarea reduce riscul financiar. Nu mai depinzi de respectarea termenelor de plată de către partenerii de afaceri și nu îți pui în pericol stabilitatea financiară din cauza întârzierilor încasărilor. Acest control asupra cash flow-ului îți oferă liniștea de care ai nevoie, motiv pentru care poți să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat: creșterea afacerii tale.

Puterea de negociere crește cu lichiditățile disponibile

Beneficiile nu se opresc aici deoarece lichiditățile îți oferă o putere de negociere mai mare. Atunci când ai bani disponibili, poți obține prețuri mai bune de la furnizori și condiții de plată mai avantajoase. În afaceri, fiecare avantaj contează, iar scontarea îți oferă resursele necesare pentru a negocia inteligent. În plus, scontarea este o soluție flexibilă care îți permite să controlezi fluxul financiar al afacerii tale în mod independent de termenele impuse de clienți.

Costuri mai reduse față de alte forme de finanțare

Comparativ cu alte forme de finanțare, scontarea implică adesea costuri mai mici și mai ușor de gestionat. Fiecare business caută să reducă cheltuielile și să maximizeze resursele, iar scontarea poate fi soluția ideală pentru a menține costurile sub control. Spre deosebire de împrumuturile tradiționale, scontarea nu presupune o datorie suplimentară, ci se bazează pe valorificarea facturilor existente, ceea ce o face o opțiune excelentă.

Dacă ai nevoie de soluții de factoring și alte opțiuni de finanțare, poți apela cu încredere la Omnicredit pentru suport financiar adaptat nevoilor tale!

 

 

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE