Evenimente
GEORGE SIMION ȘI ANAMARIA GAVRILĂ AU FĂCUT ANUNȚUL LA REALITATEA PLUS. CÂND ÎȘI VOR DEPUNE DOSARELE DE CANDIDAȚI
George Simion și Anamaria Gavrilă au fost prezenți, miercuri seară, în platoul Realitatea PLUS, la emisiunea Culisele Statului Paralel. Liderul AUR a precizat când preconizează să-și depună, atât el, cât și lidera POT, dosarele de candidați. Simion a lansat un atac dur și la adresa lui Victor Ponta, despre care a spus că încearcă să deturneze curentul suveranist la comenzile Statului Paralel.
George Simion: „Ne-a luat pe neaștepate ce ne-a pregătit sistemul ca să-l blocheze pe Călin Georgescu, ne așteptam poate la CCR. Eu renunțasem la orice idee de candidatură, însă duminică seară, după decizia BEC, m-a sunat domnul Georgescu și mi-a zis să dăm drumul la semnături. Am întrebat pentru cine? <<Pentru dumnevoastră,>> mi-a răspuns.
Mi-a spus că nu e vorba de persoană, ci de principiu! Am spus clar că îmi scosesem din cap orice idee de a candida, însă discuțiile cu Călin Georgescu și rugămintea colegilor mei m-au făcut să reconsider. Ne-am întâlnit luni și am stabilit ce avem de făcut. Am decis să strângem semnături pentru a susține candidatura noastră. Nu am strâns semnături fără acordul domnului Georgescu. Mâine (joi – N.R.) și poimâine (vineri – N.R.) avem echipe în Piața Constituției și Piața Victorie, dar și în alte locuri din București, există toate informațiile pe pagina noastră.
Dacă ne mișcăm și lumea se mișcă în ritmul ăsta, pentru că este o emulație, sunt cozi la această oră în sediile noastre de partid din țară, ar urma ca eu să-mi depun dosarul vineri la ora 15:00, iar Ana Maria sâmbătă la ora 15:00.
Ponta nu va lua mai mult de 5%, El vrea să acrediteze ideea că ar fi susținut de Statele Unite. El nu este suveranist, nu este din valul MAGA și a făcut afirmații contra acestui curent, nu are legături cu familia Trump, fiind pus la masă de președintele Vucici (Aleksandar Vucici – Serbia), sper ca zvonurile că Ponta si oameni din Statul paralel ar încerca să ne blocheze candidaturile, spre să fie și cred în fairplay”.
Declarații Ana Maria Gavrilă
Anca Alexandrescu: De unde v-a venit această pornire, să îl susțineți pe Călin Georgescu? L-ați urmărit? Pentru că nimeni nu îi dădea nicio șansă înainte de turul unu?
Anamaria Gavrilă: Pentru că noi am votat cu inima. Într-adevăr, tehnic am avut și un sondaj intern. Oamenii întrebau pe cine să voteze, dar le spuneam mereu: haideți să votăm cu inima să vedem ce se poate întâmpla. Pentru că de fiecare dată când am mers la vot am votat strategic: Pe X împotriva lui Y.
Anca Alexandrescu: Ați avut o discuție în interiorul partidului?
Anamaria Gavrilă: Da, au fost discuții, eu știam de domnul Călin Georgescu încă din 2019.
Anca Alexandrescu: L-ați cunoscut înainte de alegeri?
Anamaria Gavrilă: L-am cunoscut în cadru normal, în cadru extins cu mai mulți oameni, nu pot să spun că ne cunoaștem personal. Este vorba de principii. Noi am făcut acest video cu 2 săptămâni înainte de alegeri, când domnul Georgescu era în sondaje undeva 3-4%.
Anca Alexandrescu: Mulți spun că ați făcut lucrul acesta ca să creșteți, să pară cumva că sunteți partidul lui Călin Georgescu.
Anamaria Gavrilă: A fost o controversă, dar trebuie să înțelegeți un lucru. Noi am spus întotdeauna la POT, noi dăm 100%. Ce putem face noi acum? Putem să lăsăm această mișcare în aer? Ce putem face: putem strânge semnături, vă rog mergeți pe sieupot.ro. Ne putem pregăti. Putem să găsim candidați, putem să dăm 100%.
Anca Alexandrescu: O perioadă ați stat în diaspora.
Anamaria Gavrilă: 15 ani de zile.
Anca Alexandrescu: De ce v-ați întors în România? Și de ce v-ați întors cu gândul să faceți un partid și să vă implicați în politică?
Anamaria Gavrilă: Eu nu m-am întors niciodată cu gândul de a intra în politică. Eu am lucrat în domeniul imobiliarelor. Am lucrat foarte mult cu administrațiile locale, cu investitori, am lucrat pentru fonduri de investiții comerciale, birouri, logistică, etc, dar am lucrat cu credite neperformante. Adică pe mâna mea ajungeau cele mai deficitare clădiri pe care le puteai avea într-un oraș și trebuia să fii foarte creativ, ce să faci cu ele. Eu așa am fost antrenată – să văd ce pot face cu cel mai rău lucru pe care poți să îl ai pe mâna ta, și asta însemna să mergi să vorbești de la femeia de serviciu a unei clădiri, care știe cel mai mult într-o clădire, până la cel care deține proprietatea și să vezi ce poți realiza cu ceea ce ai. Ei bine, cu viziunea asta am vrut să ajut orașul meu, Deva. Eu de asta am intrat în politică, nu a fost calculat foarte bine. Am zis eu pot să ajut.
Anca Alexandrescu: Și cum ați ajuns să faceți un partid?
Anamaria Gavrilă: Nu este foarte ușor. Mai ales când se atinge pragul de intrare în parlament, de 5%, este aproape imposibil de atins. Dar noi am spus așa: noi trebuie să ajungem cât mai aproape de 5% ca să ducem proiectul mai departe, pentru că în 2028 să intrăm în parlament. Dacă noi ajungem la 3 și 4, putem spune oricui mai avem puțin și intrăm în parlament. Eu am ieșit dintr-un partid și m-am gândit ce are nevoie România. Un partid care adună împreună profesioniștii, oamenii care pot cu adevărat, au o experiență, expertiză.
Anca Alexandrescu: Au fost și la dumneavoastră în partid nume care au apărut în spațiul public cu niște probleme, unele penale, unii cu acuzații destul de grave.
Anamaria Gavrilă: Noi am fost recunoscători pentru oamenii care au venit, pentru că au venit cu o misiune. Este foarte greu să vii într-un partid când acel partid nu are nicio șansă.
Anca Alexandrescu: Dar responsabilitatea unei funcții este să știi să filtrezi, să îți dai seama de oameni.
Anamaria Gavrilă: Când vom avea mai multe resurse, mai mult timp, fiecare om își are rolul lui, fiecare om este bun la ceva.
Evenimente
Românii au luat fața portughezilor și italienilor la capitolul educație financiară, dar tot codași suntem
România progresează în ceea ce priveşte nivelul educaţiei financiare a cetăţenilor, fiind în faţa unor state precum Italia sau Portugalia.
Două sondaje externe, unul realizat la nivelul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), celălalt la nivelul Uniunii Europene, arată că România progresează în ceea ce priveşte nivelul educaţiei financiare a cetăţenilor, fiind în faţa unor state precum Italia sau Portugalia. Cu toate acestea, România are de recuperat, fiind în urma multor state la acest capitol.
„Ne dorim foarte mult să impulsionăm şi digitalizarea şi tocmai de aceea noi suntem foarte determinaţi să creştem atât educaţia financiară, cât şi educaţia digitală. S-au văzut şi primele rezultate ale parteneriatelor desfăşurate în regim public-privat. Avem şi sondajul OECD, dar şi sondajul Eurobarometru al Comisiei Europene care relevă faptul că România a progresat. În sondajul OECD România a depăşit Italia cu un scor de alfabetizare financiară de 54 versus 53 în Italia. Este adevărat că este sub media celor 40 de state analizate, care este de 60. Important este că noi progresăm la comportamentul financiar pentru că acest scor de alfabetizare”, a declarat Gabriela Folcuţ, de la Asociaţia Română a Băncilor.
Aceasta a explicat că, în ceea ce priveşte nivelul de cunoştinţe, România ”nu stă tocmai bine” , mulţi dintre români neştiind să răspundă exact la întrebări precum „Ce este dobânda compusă?”, ”Cum se calculează dobânda simplă?”, ”Ce este inflaţia?” sau la întrebări legate de riscurile financiare.
În schimb, românii stau mult mau bine la capitolul legat de comportamentul financiar, mulţi dintre ştiu să economisească proactiv, să plătească facturile la timp, să compare ofertele de credit.
Gabriela Folcuţ a arătat de asemenea că studiul Eurobarometru al Comisiei Europene plasează România pe poziţia a treia de la finalul clasamentului în ceea ce priveşte educaţia financiară, depăşind Letonia şi Portugalia.
Evenimente
Ministrul Finanțelor vrea reducerea drastică a cheltuielilor cu aparatul bugetar
Ministrul Finanțelor spune că Guvernul nu a abandonat ideea unui aparat bugetar mult mai suplu și mai eficient. Și chiar dacă nu vor avea loc concedieri masive, statul va trebui să-și reducă drastic cheltuielile.
Tánczos Barna spune că reducerea cheltuielilor cu angajații de la stat rămâne o prioritate pentru guvern, iar șefii instituțiilor publice trebuie să ia măsurile necesare pentru a asigura servicii de calitate cu un număr mai mic de persoane.
Ministrul finanțelor a arătat că, la majoritatea ministerelor, bugetul anual a fost redus, ca primă măsură a reorganizării instituționale.
„Am redus cu 5% cheltuielile de personal, adică în paralel cu reducerea cu 5% și a bugetului de funcționare a cheltuielilor administrative, astfel încât, până la sfârșitul anului, să ne încadrăm în acest deficit de 7%. În interiorul instituțiilor, managerii trebuie să ia măsurile necesare încadrării în aceste limite lunare”, a declarat Tanczos Barna.
„Și în 2026, și în 2027, instituțiile trebuie să meargă mai departe pe drumul digitalizării, eficientizării și reducerii cheltuielilor de funcționare. Nu vorbesc, încă o dată, de reducerea salariilor, ci vorbim de reducerea anvelopei de personal”, a mai spus ministrul de Finanțe.
Ministrul finanțelor este prezent la Forumul Economic al Transilvaniei, organizat la Târgu Mureș de Fundația Pro Economica. Participă 120 de antreprenori din 16 județe, dar și viceministrul în Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Magyar Levente.
Evenimente
Județul în care seniorii au cele mai mici PENSII: oamenii se descurcă cu greu de la o lună la alta
Botoșani a ajuns județul celor mai săraci pensionari din țară. O indică atât statisticile naționale cât și realitatea de zi cu zi trăită de localnici. Mulți dintre ei abia se descurcă de la o lună la alta cu pensii foarte mici care nu le ajung pentru a duce un trai decent.
Majoritatea pensionarilor din Botoșani nu reușesc să facă față cheltuielilor lunare cu banii din pensie și asta pentru că în județ sunt cele mai mici pensii înregistrate la nivel de țară. Oamenii nu reușesc să facă față scumpirilor, cheltuielilor la utilități sau costurilor cu medicamentele.
Cea mai grea situație este a pensionarilor rămași singuri, fără ajutor bolnavi și cu pensii foarte mici. Cei din mediul rural își pun sănătatea în pericol sau mor cu zile pentru că nu au bani să urmeze un tratament.
-
Evenimenteacum 2 zile
ANAF a pus tunurile pe cei care-și închiriază locuințele în scop turistic pe platforme online. Val de notificări și pe venituri din urmă cu 5 ani
-
Evenimenteacum 2 zile
Acneea la adulți: De ce continuă să apară și cum poți scăpa de ea?
-
Evenimenteacum o zi
Se adâncește gaura din buget. Ciolacu pregătește un nou împrumut de la BERD
-
Evenimenteacum 2 zile
COTAȚIA AURULUI ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC
-
Evenimenteacum 2 zile
SIVICULTORII ORGANIZEAZĂ UN MITING MIERCURI, ÎN PIAȚA VICTORIEI
-
Companiiacum 2 zile
Scapă de team building-urile plictisitoare! Încearcă un escape room
-
Companiiacum 20 de ore
Ce tip de deschidere a ferestrelor PVC este potrivit pentru casa ta?
-
Uncategorizedacum o zi
Carlsberg celebrează revenirea la competițiile UEFA destinate echipelor naționale, semnând un nou parteneriat pe termen lung