UE şi alte ţări vor fi scutite pentru moment de tarifele americane

0
81

În data de 8 martie, preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, dar a exceptat Canada şi Mexic şi a oferit posibilitatea excluderii altor aliaţi. 

Joi, cu prilejul unei audieri de către comisia de finanţe din Senatul american, reprezentantul american pentru comerţ, Robert Lighthizer, a declarat că preşedintele Donald Trump a decis să introducă o pauză cu tarifele în timpul negocierilor cu o listă de ţări suplimentare. „Avem Europa, avem Australia, avem Argentina, avem Brazilia. Am uitat pe cineva? Evident Coreea de Sud cu care suntem în prezent în negocieri”, a spus Lighthizer. 

Mai mulţi responsabili europeni, printre care şi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, s-au deplasat la Washington în ultimele zile pentru a cere ca Uniunea Europeană să fie scutite de aceste tarife vamale. Cecilia Malmstrom a declarat în Parlamentul European, înaintea de intervenţia lui Robert Lighthizer, că se aşteaptă ca UE să fie scutită dar că nu poate fi încă sigură. 

Decizia Washingtonului de a impune tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu a provocat îngrijorări cu privire la un posibil război comercial, după ce Uniunea Europeană a ameninţat că va impune la rândul său tarife vamale pentru mai multe produse americane. 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here