Connect with us

Stiri economice

Bucureștiul are, din nou, expoziție auto internațională

Publicat

pe

Zeul automobil îşi aşteaptă supuşii dornici de noutăţi, din nou, la Bucureşti. Cel mai important eveniment autohton dedicat acestuia începe astăzi, cu ziua dedicată presei şi specialiştilor, iar de pe 23 martie, pe parcursul a zece zile, până pe 1 aprilie, va celebra dragostea românilor pentru maşini.

Ediţia din 2018 a SIAB este organizată de Romexpo în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). La 11 ani distanţă de ediţia precedentă, desfăşurată în 2007, SIAB, evenimentul emblemă al industriei auto din România, îşi asteapta vizitatorii în noile spaţii expozitionale Romexpo, pavilioanele B1, B2 si B3, care beneficiaza de dotări şi facilitati de nivel internaţional. Cu o suprafaţă totală de 27.000 mp, noile pavilioane se transformă cu ocazia SIAB 2018, într-un spaţiu modern si versatil.

„Prin construirea noilor pavilioane expoziţionale s-a creat cadrul adecvat pentru desfăşurarea SIAB 2018. Investiţia totală în aceste spaţii se ridică la 27 de milioane de euro.  Aceste pavilioane oferă toate facilităţile necesare unui eveniment de talia SIAB, pentru care s-au stabilit suprafeţe de 27.000 de mp la interior şi 20.000 de mp la exterior”, a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

Evenimentul îşi propune să acopere toate subdomeniile industriei auto, astfel încât să ofere atât specialiştilor din domeniu, cât şi publicului  larg o privire cât mai cuprinzătoare asupra evoluţiilor tehnologice cu care este echipat automobilul astăzi . De la producători şi importatori de autoturisme, autovehicule comerciale uşoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roţi, trailere, până la componente şi accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse şi concepte noi pentru E-mobility şi furnizori de servicii auto, cu toţii au fost invitaţi să expună în cadrul SIAB 2018, acesta fiind un eveniment a cărui  anvergură internaţională trebuie confirmată nu numai prin standardele expoziţionale ci şi prin arhitectura standurilor şi produsele ce vor fi expuse.

„SIAB va avea loc din doi în doi ani, urmând a fi organizat la începutul primăverii. Plasarea acestui eveniment în luna martie va fi în avantajul companiilor, pentru că astfel, poate fi capitalizat mai bine sezonul în care încep vânzările, iar campaniile comerciale ale operatorilor din sectorul auto au mai multă consistenţă”, a detaliat George Grigorescu, preşedintele APIA.

 

Un eveniment dedicat clienţilor

Brent Valmar, directorul general al celui mai puternic importator de automobile de la noi, Porsche România, a explicat pentru Capital că „SIAB este singurul eveniment de acest fel din România care este cuprins în calendarul OICA. A fost nevoie de 11 ani până la revenirea acestui eveniment marcant din două motive. Mai întâi criza a avut un efect important asupra pieţei şi a bugetelor potenţialilor expozanţi. Apoi, am fost nevoiţi să aşteptăm realizarea unui spaţiu expoziţional care să corespundă standardelor internaţionale. Acum, la Romexpo, totul pare a fi în regulă. Apoi, am fost nevoiţi să aşteptăm realizarea unui spaţiu expoziţional care să corespundă standardelor internaţionale. Acum, la Romexpo, totul pare a fi în regulă”.

Oficialul a menţionat că, desi implică sume majore, evenimentul care începe pe 23 martie la Bucureşti este dedicat clienţilor. „Costurile necesare expunerii în cadrul SIAB nu sunt justificate de piaţă. Categoric, nu. Pentru expozanţi, un salon international presupune costuri deloc de neglijat care nu pot fi justificate în integralitate de dimensiunile pieţei actuale. Însă, după 11 ani, le datorăm clienţilor noştri un astfel de eveniment. Clientul de automobile din România este unul foarte bine informat şi cred că este datoria noastră, a jucătorilor din piaţa auto, să le aducem aproape toate modelele interesante de vehicule”.

Detalii pentru vizitatori

  • Ziua presei: 23 martie, între orele 10:00 si 19:00;
  • Program pentru public: 24 martie – 1 aprilie;
  • Luni – vineri, între orele 10:00 şi 20:00;
  • Sâmbătă – duminică, între orele 10:00 şi 19:00.

– Adulţi: 30 lei/zi;

– Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate

 

– Tarif parcare: 3 lei/oră.

– Pietonal: Porţile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piaţa Presei libere, Bulevardul  Expoziţiei şi Strada Parcului;

– Auto: Porţile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital distribuit gratuit împreună cu revista din 19 martie 2018.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Războiul tarifelor. Trump este optimist și spune că va încheia acorduri „foarte bune” cu China și UE

Publicat

pe

După ce a lansat torpila pe piețele financiare internaționale, Donald Trump a demarat războiul negocierilor dure cu cei mai importanți parteneri economici ai americanilor, China și Uniunea Europeană. 

Președintele american Donald Trump, care a avut joi o întrevedere la Casa Albă cu șefa guvernului italian Giorgia Meloni, s-a declarat „100% sigur” că va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană privind taxele vamale, ceea ce a afirmat de altfel și partenera sa de discuții, care a caracterizat SUA drept un „partener fiabil”, relatează AFP.

Cei doi lideri se întâlnesc în contextul în care relațiile dintre SUA și UE sunt tensionate din cauza războiului comercial declanșat de președintele american.

De asemenea, liderul de la Casă a dat asigurări că SUA vor încheia „un acord foarte bun cu China”.

Donald Trump a precizat însă că, deși se așteaptă la progrese în încheierea de acorduri comerciale, nu se grăbește să facă acest lucru, relatează Reuters.

Citeste in continuare

Evenimente

Guvernul scoate 1,5 miliarde de lei din Trezorie pentru a nu pierde banii europeni din PNRR

Publicat

pe

Înainte de alegeri și în toiul scumpirilor de Paște, Guvernul României scoate 1,5 miliarde de lei din Trezorerie pentru a acoperi creșterea prețurilor din construcții.

Ordonanța de urgență menită să evite pierderea banilor europeni din 2014–2020 și compromiterea proiectelor din PNRR a fost adoptată astăzi.

Peste 17 miliarde lei reprezintă necesarul de finanțare suplimentară pentru proiectele derulate de primării, consilii județene și alte instituții locale.

Multe dintre aceste proiecte, cum ar fi reabilitări de drumuri, spitale, școli sau sisteme de canalizare, riscă să nu fie finalizate până la sfârșitul anului 2025. Este termenul-limită pentru implementarea acestora, fără ajutorul financiar de la Guvern.

Citeste in continuare

Evenimente

Austeritate pentru angajați, belșug pentru șefii CFR Călători. Scad salariile obișnuite, dar cresc indemnizațiile de conducere

Publicat

pe

Revoltă în compania CFR Călători, după ce în proiectul de buget al companiei câștigurile salariale ale angajaților de rând ar urma să scadă, în vreme ce indemnizațiile directorului general, directorului financiar și ale membrilor Consiliului de Administrație sunt în creștere, potrivit Club Feorviar.

Potrivit proiectului prezentat de Club Feroviar, cheltuielile de natură salarială ar urma să scadă cu 4,66% față de 2024. Bonusurile vor fi și ele in scădere, la fel și numărul de angajați, care ar ajunge la 10.597, în scădere cu 279 față de cel aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024.

Dacă pentru majoritatea angajaților veniturile scad, nu același lucru se întâmplă și în cazul șefilor, ba dimpotrivă.

Astfel, cheltuielile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete ar urma să se majoreze cu 24,36%.

De exempplu, indemnizațiile directorului general, precum și cele ale directorului financiar sunt stabilite la valoarea de 1.044 mii lei, cu 17,43% față de nivelul anului trecut, potrivit calculelor făcute de Club Feroviar.

Și indemnizația membrilor Consiliului de Administrație este în creștere față de anul trecut, cu 37,33%, o majorare pusă pe seama faptului că în perioada mai-decembrie 2024 CA a funcționat cu patru membri în loc de cinci. În ceea ce privește      cheltuielile aferente AGA și cenzori, programate la 70,80 mii lei, acestea rămân aproape constante.

În proiectul de buget, compania aflată în subordonare Ministerului Transporturilor, este previzionat un profit de trei milioane de euro.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE