Bucureștiul are, din nou, expoziție auto internațională

0
30

Zeul automobil îşi aşteaptă supuşii dornici de noutăţi, din nou, la Bucureşti. Cel mai important eveniment autohton dedicat acestuia începe astăzi, cu ziua dedicată presei şi specialiştilor, iar de pe 23 martie, pe parcursul a zece zile, până pe 1 aprilie, va celebra dragostea românilor pentru maşini.

Ediţia din 2018 a SIAB este organizată de Romexpo în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). La 11 ani distanţă de ediţia precedentă, desfăşurată în 2007, SIAB, evenimentul emblemă al industriei auto din România, îşi asteapta vizitatorii în noile spaţii expozitionale Romexpo, pavilioanele B1, B2 si B3, care beneficiaza de dotări şi facilitati de nivel internaţional. Cu o suprafaţă totală de 27.000 mp, noile pavilioane se transformă cu ocazia SIAB 2018, într-un spaţiu modern si versatil.

„Prin construirea noilor pavilioane expoziţionale s-a creat cadrul adecvat pentru desfăşurarea SIAB 2018. Investiţia totală în aceste spaţii se ridică la 27 de milioane de euro.  Aceste pavilioane oferă toate facilităţile necesare unui eveniment de talia SIAB, pentru care s-au stabilit suprafeţe de 27.000 de mp la interior şi 20.000 de mp la exterior”, a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

Evenimentul îşi propune să acopere toate subdomeniile industriei auto, astfel încât să ofere atât specialiştilor din domeniu, cât şi publicului  larg o privire cât mai cuprinzătoare asupra evoluţiilor tehnologice cu care este echipat automobilul astăzi . De la producători şi importatori de autoturisme, autovehicule comerciale uşoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roţi, trailere, până la componente şi accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse şi concepte noi pentru E-mobility şi furnizori de servicii auto, cu toţii au fost invitaţi să expună în cadrul SIAB 2018, acesta fiind un eveniment a cărui  anvergură internaţională trebuie confirmată nu numai prin standardele expoziţionale ci şi prin arhitectura standurilor şi produsele ce vor fi expuse.

„SIAB va avea loc din doi în doi ani, urmând a fi organizat la începutul primăverii. Plasarea acestui eveniment în luna martie va fi în avantajul companiilor, pentru că astfel, poate fi capitalizat mai bine sezonul în care încep vânzările, iar campaniile comerciale ale operatorilor din sectorul auto au mai multă consistenţă”, a detaliat George Grigorescu, preşedintele APIA.

 

Un eveniment dedicat clienţilor

Brent Valmar, directorul general al celui mai puternic importator de automobile de la noi, Porsche România, a explicat pentru Capital că „SIAB este singurul eveniment de acest fel din România care este cuprins în calendarul OICA. A fost nevoie de 11 ani până la revenirea acestui eveniment marcant din două motive. Mai întâi criza a avut un efect important asupra pieţei şi a bugetelor potenţialilor expozanţi. Apoi, am fost nevoiţi să aşteptăm realizarea unui spaţiu expoziţional care să corespundă standardelor internaţionale. Acum, la Romexpo, totul pare a fi în regulă. Apoi, am fost nevoiţi să aşteptăm realizarea unui spaţiu expoziţional care să corespundă standardelor internaţionale. Acum, la Romexpo, totul pare a fi în regulă”.

Oficialul a menţionat că, desi implică sume majore, evenimentul care începe pe 23 martie la Bucureşti este dedicat clienţilor. „Costurile necesare expunerii în cadrul SIAB nu sunt justificate de piaţă. Categoric, nu. Pentru expozanţi, un salon international presupune costuri deloc de neglijat care nu pot fi justificate în integralitate de dimensiunile pieţei actuale. Însă, după 11 ani, le datorăm clienţilor noştri un astfel de eveniment. Clientul de automobile din România este unul foarte bine informat şi cred că este datoria noastră, a jucătorilor din piaţa auto, să le aducem aproape toate modelele interesante de vehicule”.

Detalii pentru vizitatori

  • Ziua presei: 23 martie, între orele 10:00 si 19:00;
  • Program pentru public: 24 martie – 1 aprilie;
  • Luni – vineri, între orele 10:00 şi 20:00;
  • Sâmbătă – duminică, între orele 10:00 şi 19:00.

– Adulţi: 30 lei/zi;

– Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate

 

– Tarif parcare: 3 lei/oră.

– Pietonal: Porţile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piaţa Presei libere, Bulevardul  Expoziţiei şi Strada Parcului;

– Auto: Porţile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital distribuit gratuit împreună cu revista din 19 martie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here