Țara super frumoasă și super bogată care a fost distrusă de politicieni

0
61

Mai multe studii arată că Venezuela are cele mai mari rezerve de hidrocarburi de pe planetă, având în vedere depozitele de nisipuri bituminoase în ulei în râul Orinoco. În total, ţara ar putea ajunge la cifra de 513 de miliarde de barili de petrol extras, de două ori mai mult ca în Arabia Saudită, potrivit unui studiu efectuat de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Rezervele de ţiţei din afara râului Orinoco au atins în anul 2005 o magnitudine de 80.582 milioane de barili.

Resursele naturale regenerabile din Venezuela sunt reprezentate de păduri şi peşti. La fel de importantă este şi apa râurilor care e utilizată pentru generarea de energie electrică şi de resurse biotice, mărindu-se numărul terenurilor agricole.

Printre resurse neregenerabile sunt cele de petrol, gaze naturale, fier, bauxită, cărbuni, aur, diamante, şi altele.

 

În Venezuela există rezerve imense de gaze naturale. S-au mai găsit nişte rezerve în regiunea de nord-est a ţării. Atât pe continent cât şi în larg, sunt mai mult de 4.1 miliarde de m³ de gaze naturale, datorită cărora Venezuela se află pe locul nouă în lume.

În Venezuela există peste 150 de clase de minerale. Cele mai importante sunt mineralele de fier, bauxita, aur, diamant, fosfat, cupru, nichel, plumb, zinc, sare, gips şi calcar. În Guayana Venezueleană există rezerve mari de fier şi bauxită, precum şi depozitele de diamante şi aur. Rezervele de aur şi diamante din Venezuela reprezintă aproximativ 10% din rezervele mondiale cunoscute.

Cândva, Venezuela era cea mai bogată ţară din America Latină, însă acum se confruntă cu o criză politică şi financiară, dominată de lipsa de alimente şi de violenţe. Din acest motiv, venezuelenii cu vârste între 15 şi 29 de ani şi-au pierdut speranţele că ar putea avea parte de un trai decent în ţara lor, potrivit unui sondaj realizat de o firmă americană şi publicat de The Guardian. Astfel, 53% dintre ei îşi doresc să părăsească definitiv ţara.

 

Foametea cauzată de lipsa alimentelor este unul dintre efectele crizei cu care Venezuela se confruntă. Astfel, 45% dintre venezueleni au mărturisit că s-au aflat în situaţia în care nu şi-au permis să cumpere mâncare, însă cel mai recent studiu arată că în această situaţie sunt 79% dintre oamenii care trăiesc în această ţară.

Foamete în Venezuela. Milioane de oameni au fugit din ţară pentru a scăpa de sărăcie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here