Deutsche Bank are un nou director general specializat în retail banking

0
124

Christian Sewing, un cetăţean german, îl va înlocui pe britanicul John Cryan în contextul în care Deutsche Bank vrea să îşi consolideze imaginea pe piaţa sa domestică. John Cryan a fost numit în fruntea celei mai mari bănci din Germania în anul 2015, şi în mod normal mandatul său urma să expire în 2020, însă investitorii şi-au pierdut încrederea în capacitatea sa de a readuce banca pe profit după trei ani consecutivi cu pierderi.

„După o analiză amănunţită, am ajuns la concluzia ca avem nevoie de o nouă dinamică în conducerea băncii noastre” a informat preşedintele consiliului de administraţie de la Deutsche Bank, Paul Achleitner într-un comunicat de presă difuzat duminică seara.

În vârstă de 47 de ani, Christian Sewing, este în prezent director general adjunct la Deutsche Bank cu experienţă în retail banking, audit şi managementul riscurilor. Promovarea sa în postul de CEO vine într-un moment în care principalii acţionari ai Deutsche Bank discută direcţia viitoare pe care o va urma divizia de investment banking, unde veniturile sunt în scădere şi o parte din personalul cheie a părăsit banca.

Potrivit surselor citate de Reuters, Christian Sewing a fost opţiunea preferată prezentată de Paul Achleitner la o reuniune a consiliului de administraţie convocată de urgenţă pentru duminică. John Cryan urmează să părăsească Deutsche Bank la finele acestei luni, împreună cu Marcus Schenck, unul din directorii generali adjuncţi care este responsabil pentru divizia de investment banking.

„Opinia noastră este că Sewing pare a fi un candidat OK” a declarat unul din investitorii importanţi de la Deutsche Bank, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Odată cu preluarea postului de CEO al Deutsche Bank, Christian Sewing se confruntă cu numeroase provocări precum reducerea costurilor, competiţia acerbă atât în Germania cât şi în străinătate precum şi înăsprirea reglementărilor.

Luna trecută, Deutsche Bank a avertizat că, în 2018, costurile sale vor creşte, ca urmare a întârzierilor apărute în vânzarea unor active, dar în paralel a anunţat că a plătit în anul 2017 bonusuri în valoare de aproape 2,3 miliarde euro, de patru ori mai mari decât în 2016, chiar dacă cel mai mare grup bancar german a înregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here