Electrica anunță dividend record și își numește o nouă conducere

0
75

 

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) Electrica SA a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, informează un comunicat al companiei. 

Astfel, acţionarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber. 

Durata mandatului membrilor aleşi este de patru ani, precizează sursa citată. 

În cadrul şedinţei AGOA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 28 martie 2018, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 79,633% din totalul drepturilor de vot şi de 78,047% din capitalul social al societăţii. 

Totodată, la propunerea Consiliului de Administraţie al Electrica, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, tot în data de 27 aprilie 2018, repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2017, valoarea totală a dividendelor brute, de 245.370.004 lei, precum şi valoarea dividendului brut pe acţiune, de 0,7237 lei. 

Data aprobată pentru plata dividendelor este 22 iunie 2018. 

AGOA a aprobat, de asemenea, situaţiile financiare anuale la nivel individual şi consolidat ale Electrica, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017, pe baza rapoartelor anuale ale administratorilor şi a rapoartelor auditorului independent. 

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. 

Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. 

Începând cu luna iulie a anului 2014, compania are capital majoritar privat, fiind listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here