Microsoft anunță noua actualizare pentru Windows 10

0
86

De la lansarea sa iniţială, Windows 10 a oferit două actualizări cu caracteristici concepute special pentru a încuraja creativitatea fiecărui utilizator.

Noua actualizare Windows 10,disponibilă din data de 30 aprilie, aduce următoarele noi capabilităţi:

Funcţia Timeline ajută utilizatorii să găsească cu uşurinţă fişierele importante din dispozitivele lor

Proliferarea dispozitivelor, îmbinată cu explozia de informaţii, a dus la o creşterea timpului petrecut în faţa ecranelor. Informaţiile sunt disipate pe mai multe dispozitive, localizarea acestora, prin căutarea în e-mailuri sau în fişiere, devenind din ce în ce mai dificilă.

FuncţiaTimeline îi ajută pe utilizatori să economisească timp, Windows 10 permiţând utilizatorilor să se„întoarcă în timp” pentru a găsi fişierele dorite, indiferent dacă le-au accesat în ziua respectivă sau cu una sau mai multe săptămâni în urmă1. Deoarece o mare parte din activitatese desfăşoară în mişcare, Timeline permite utilizatorilor chiar să reia proiectele începute în Microsoft Edge sau Office 365 pe dispozitivul iOS sau Android, atunci când revin la uncomputer care rulează Windows 102. Spre exemplu, dacă utilizatorul realizează căutarea unui produs într-un magazin online de pe telefon, poate finaliza achiziţia atunci când se întoarce la computersau lucrul la un document de pe un dispozitiv mobil început pe drumul spre birou, poate fireluat fără probleme atunci când utilizatorul ajunge la birou în faţa computerului.Video

Funcţia Focus Assist permite o concentrare mai bună

În prezent, majoritatea utilizatorilor petrec 3-6 ore zilnic în faţa ecranelor diverselor dispozitive. O mare parte din acest timp este petrecut pe social media, unde fluxul constant de informaţii din surse multiple  îngreunează concentrarea. În multe privinţe, atenţia utilizatorului este distrasă, determinându-l să caute permanent informaţii, distrăgându-lînsă de la ceea ce este important. Această luptă pentru atenţie este reală – la locul de muncă, timpul mediu acordat de o persoană unui eveniment înainte de a fi întrerupt sau de a trece la altă sarcină este de aproximativ trei minute (cu excepţia întâlnirilor). Întrucât o persoană obişnuită are nevoie de aproximativ 23 de minute pentru a îşi restabili atenţia după ce a fost întreruptă, productivitatea şi creativitatea acesteia se diminuează.

 

Actualizarea pentru Windows 10 din aprilie 2018, introduce funcţiaFocus Assist pentru a ajuta utilizatorii să îşi păstreze concentrarea. Focus Assistse poate activa oricând utilizatorul doreşte să îndeplinească sarcini fără ca atenţia săîi fie distrasă de social media, deexemplu, sau de alte notificări. Această funcţie poate fi programată să pornească automat în anumite momente din timpul zilei când utilizatorul doreşte să lucreze în linişte. La final, utilizatorulprimeşte un rezumat al noutăţilor apărute între timp,fie notificări, e-mailuri sau actualizări. De asemenea, funcţia Focus Assist poate fi configurată pentru a oferi prioritate şi a nu bloca e-mailurile sau apelurile de la anumite persoane.Video

Noi capabilităţi pentru Microsoft Edge

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here