Lupta anticorupţie a mers prea departe în România

0
104

Liviu Dragnea, numit de AP „cel mai puternic politician din România”, crede că, după ce ani de zile politicienii scăpau după ce luau mită, agenţia anticorupţie din România a mers prea departe în urmărirea oficialilor guvernamentali acuzaţi de luare de mită, fraudă şi alte ilegalităţi. 

„A fost o perioadă de mulţi ani în care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat”, a spus Dragnea, în primul său interviu acordat presei străine de când PSD a câştigat alegerile în 2016. „Am trecut în cealaltă extremă, în care toţi cei care fac parte din clasa politică ar trebui acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată”, susţine liderul PSD, conform site-ului agenţiei americane de presă. 

AP aminteşte că Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumului din 2012, fapt ce l-a împiedicat să devină premier, şi că este vizat de asemenea de o anchetă a procurorilor într-un alt caz. Liderul PSD neagă acuzaţiile pentru care a fost condamnat, iar în cel de-al doilea caz susţine că se va lupta „până la final” pentru a-şi dovedi nevinovăţia. 

Liviu Dragnea a refuzat să facă speculaţii privind o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2019. 

Acuzând agenţia română anticorupţie, Dragnea a menţionat cazul a doi magistraţi importanţi care au fost suspendaţi din funcţie pentru suspiciune de luare de mită, iar patru ani mai târziu aceştia au fost declaraţi nevinovaţi. 

„Cine le va da acei ani înapoi?”, a întrebat liderul PSD, potrivit AP. 

Liviu Dragnea a adăugat că, în opinia sa, România va găsi treptat „o abordare corectă, legală şi constituţională” pentru a lupta împotriva corupţiei. 

AP aminteşte de protestele de stradă din 2017 pe tema modificărilor legislaţiei din justiţie, dar şi de criticile pe această temă formulate de UE şi Washington. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here