Connect with us

Stiri economice

Călătorești des cu avionul împreună cu copiii? Iată ce trebuie să știi

Publicat

pe

Pentru rezervările de bilete de avion făcute în anul 2016 şi 2017 a evidenţiat o creştere a călătoriilor cu copiii de peste 30%, arată un studiu realizat de Vola.ro. Mai precis, călătoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar călătoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Se caută destinaţiile unde se găsesc parcuri de distracţie, zone însorite, cu climă blândă şi zboruri de maximum 3 ore.

40 euro în medie costă biletul de avion pentru un copil sub 2 ani

Pentru călătoria cu avionul a copiilor sub 2 ani, părinţii au mai multe opţiuni. Astfel, pot opta pentru a cumpăra un loc unde sunt obligaţi să monteze un scaun de maşină, soluţie la care se recurge în special la zborurile intercontinentale, lungi, sau pot opta pentru a ţine în braţe bebeluşul. Soluţia din urmă are un cost minim asociat. Practic, pentru călătoria bebeluşilor părinţii au plătit anul trecut în medie 40 euro, preţ ce presupune că părinţii vor ţine bebeluşul în braţe, securizat cu o extensie de centură. Biletul bebeluşilor are asociat dreptul de a lua un cărucior pliabil gratuit, fie în cabină, fie la cală, în funcţie de politica companiei cu care se călătoreşte, o geantă de mână cu lucruri de necesitate pentru copii (inclusiv apă sau mâncare lichidă).

Copiii ce depăşesc vârsta de 2 ani vor ocupa un loc în avion şi vor plăti între 80% şi 100% din biletul de avion, în funcţie de politica companiei aeriene. Diferenţele faţă de preţul biletului de avion pentru adulţi sunt minime.  

„Ne place să spunem că turiştii noştri cresc o dată cu noi. Dacă acum 10 ani călătoreau în city break-uri şi explorau marile capitale europene, acum mare parte dintre ei călătoresc împreună cu familia şi chiar cu copiii, crescând noua generaţie de călători”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Vara este sezonul în care românii călătoresc spre destinaţiile estivale apropiate, cum ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia, zone în care ajung fie cu zboruri charter, fie cu maşina personală. Primăvara şi toamna însă, optează pentru mini-vacanţe la marile parcuri de distracţii europene cum ar fi Disneyland, Legoland, Kidzania, etc, sau în destinaţii cu climă blândă, cum este Madrid sau Barcelona. În consecinţă, cele mai cerute destinaţii pentru călătoriile cu copii sunt Paris-Disneyland, Londra-studiourile Warner Bros pentru fanii seriei Harry Potter şi Kidzania, Munchen – Legoland şi Barcelona – PortAventura. 

Cerere în creştere se înregistrează şi pentru ţările nordice, în special Copenhaga unde copiii se pot distra la Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din nordul Europei dar şi Stockholm, unde puteţi petrece o zi întreagă în Skansen, un muzeu al satului unde copiii pot învăţa despre animale şi pot participa la diferite ateliere.  

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending