Connect with us

Stiri economice

Călătorești des cu avionul împreună cu copiii? Iată ce trebuie să știi

Publicat

pe

Pentru rezervările de bilete de avion făcute în anul 2016 şi 2017 a evidenţiat o creştere a călătoriilor cu copiii de peste 30%, arată un studiu realizat de Vola.ro. Mai precis, călătoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar călătoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Se caută destinaţiile unde se găsesc parcuri de distracţie, zone însorite, cu climă blândă şi zboruri de maximum 3 ore.

40 euro în medie costă biletul de avion pentru un copil sub 2 ani

Pentru călătoria cu avionul a copiilor sub 2 ani, părinţii au mai multe opţiuni. Astfel, pot opta pentru a cumpăra un loc unde sunt obligaţi să monteze un scaun de maşină, soluţie la care se recurge în special la zborurile intercontinentale, lungi, sau pot opta pentru a ţine în braţe bebeluşul. Soluţia din urmă are un cost minim asociat. Practic, pentru călătoria bebeluşilor părinţii au plătit anul trecut în medie 40 euro, preţ ce presupune că părinţii vor ţine bebeluşul în braţe, securizat cu o extensie de centură. Biletul bebeluşilor are asociat dreptul de a lua un cărucior pliabil gratuit, fie în cabină, fie la cală, în funcţie de politica companiei cu care se călătoreşte, o geantă de mână cu lucruri de necesitate pentru copii (inclusiv apă sau mâncare lichidă).

Copiii ce depăşesc vârsta de 2 ani vor ocupa un loc în avion şi vor plăti între 80% şi 100% din biletul de avion, în funcţie de politica companiei aeriene. Diferenţele faţă de preţul biletului de avion pentru adulţi sunt minime.  

„Ne place să spunem că turiştii noştri cresc o dată cu noi. Dacă acum 10 ani călătoreau în city break-uri şi explorau marile capitale europene, acum mare parte dintre ei călătoresc împreună cu familia şi chiar cu copiii, crescând noua generaţie de călători”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Vara este sezonul în care românii călătoresc spre destinaţiile estivale apropiate, cum ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia, zone în care ajung fie cu zboruri charter, fie cu maşina personală. Primăvara şi toamna însă, optează pentru mini-vacanţe la marile parcuri de distracţii europene cum ar fi Disneyland, Legoland, Kidzania, etc, sau în destinaţii cu climă blândă, cum este Madrid sau Barcelona. În consecinţă, cele mai cerute destinaţii pentru călătoriile cu copii sunt Paris-Disneyland, Londra-studiourile Warner Bros pentru fanii seriei Harry Potter şi Kidzania, Munchen – Legoland şi Barcelona – PortAventura. 

Cerere în creştere se înregistrează şi pentru ţările nordice, în special Copenhaga unde copiii se pot distra la Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din nordul Europei dar şi Stockholm, unde puteţi petrece o zi întreagă în Skansen, un muzeu al satului unde copiii pot învăţa despre animale şi pot participa la diferite ateliere.  

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Războiul tarifelor. Trump este optimist și spune că va încheia acorduri „foarte bune” cu China și UE

Publicat

pe

După ce a lansat torpila pe piețele financiare internaționale, Donald Trump a demarat războiul negocierilor dure cu cei mai importanți parteneri economici ai americanilor, China și Uniunea Europeană. 

Președintele american Donald Trump, care a avut joi o întrevedere la Casa Albă cu șefa guvernului italian Giorgia Meloni, s-a declarat „100% sigur” că va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană privind taxele vamale, ceea ce a afirmat de altfel și partenera sa de discuții, care a caracterizat SUA drept un „partener fiabil”, relatează AFP.

Cei doi lideri se întâlnesc în contextul în care relațiile dintre SUA și UE sunt tensionate din cauza războiului comercial declanșat de președintele american.

De asemenea, liderul de la Casă a dat asigurări că SUA vor încheia „un acord foarte bun cu China”.

Donald Trump a precizat însă că, deși se așteaptă la progrese în încheierea de acorduri comerciale, nu se grăbește să facă acest lucru, relatează Reuters.

Citeste in continuare

Evenimente

Guvernul scoate 1,5 miliarde de lei din Trezorie pentru a nu pierde banii europeni din PNRR

Publicat

pe

Înainte de alegeri și în toiul scumpirilor de Paște, Guvernul României scoate 1,5 miliarde de lei din Trezorerie pentru a acoperi creșterea prețurilor din construcții.

Ordonanța de urgență menită să evite pierderea banilor europeni din 2014–2020 și compromiterea proiectelor din PNRR a fost adoptată astăzi.

Peste 17 miliarde lei reprezintă necesarul de finanțare suplimentară pentru proiectele derulate de primării, consilii județene și alte instituții locale.

Multe dintre aceste proiecte, cum ar fi reabilitări de drumuri, spitale, școli sau sisteme de canalizare, riscă să nu fie finalizate până la sfârșitul anului 2025. Este termenul-limită pentru implementarea acestora, fără ajutorul financiar de la Guvern.

Citeste in continuare

Evenimente

Austeritate pentru angajați, belșug pentru șefii CFR Călători. Scad salariile obișnuite, dar cresc indemnizațiile de conducere

Publicat

pe

Revoltă în compania CFR Călători, după ce în proiectul de buget al companiei câștigurile salariale ale angajaților de rând ar urma să scadă, în vreme ce indemnizațiile directorului general, directorului financiar și ale membrilor Consiliului de Administrație sunt în creștere, potrivit Club Feorviar.

Potrivit proiectului prezentat de Club Feroviar, cheltuielile de natură salarială ar urma să scadă cu 4,66% față de 2024. Bonusurile vor fi și ele in scădere, la fel și numărul de angajați, care ar ajunge la 10.597, în scădere cu 279 față de cel aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024.

Dacă pentru majoritatea angajaților veniturile scad, nu același lucru se întâmplă și în cazul șefilor, ba dimpotrivă.

Astfel, cheltuielile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete ar urma să se majoreze cu 24,36%.

De exempplu, indemnizațiile directorului general, precum și cele ale directorului financiar sunt stabilite la valoarea de 1.044 mii lei, cu 17,43% față de nivelul anului trecut, potrivit calculelor făcute de Club Feroviar.

Și indemnizația membrilor Consiliului de Administrație este în creștere față de anul trecut, cu 37,33%, o majorare pusă pe seama faptului că în perioada mai-decembrie 2024 CA a funcționat cu patru membri în loc de cinci. În ceea ce privește      cheltuielile aferente AGA și cenzori, programate la 70,80 mii lei, acestea rămân aproape constante.

În proiectul de buget, compania aflată în subordonare Ministerului Transporturilor, este previzionat un profit de trei milioane de euro.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE