Simona Halep, de la primul circuit ITF la locul 1 mondial

0
72

În 2006, Simona Halep juca în primul său turneu aflat sub egida International Tennis Federation (ITF). Un an mai târziu ea cucerea primele sale două trofee în circuite internaţionale, iar în 2008 alte trei. În 2009 a participat pentru prima dată în calificările de la Roland Garros graţie unui „wild card” oferit de organizatori. După încă un an, Simona Halep intră în Top 100 mondial, iar în 2012 ajunge chiar în Top 50.

Cel mai bun an din cariera jucătoarei de tenis românce este, încă, 2015. În acel an a ajuns numărul 2 mondial după ce a cucerit trei titluri WTA la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells. Anul trecut, Simona Halep a urcat pe prima poziţie mondială în clasamentul Women`s Tennis Association (WTA), loc păstrat şi în prezent.

În întreaga sa carieră, constănţeanca a câştigat, doar din tenis, 24.494,071 euro,în acest an intrându-i în cont 2.758.056 euro. Dacă va câştiga meciul de astăzi cu Sloane Stephens, Simona Halep va primi, pe lângă prestigiosul trofeu de la Roland Garros, un premiu în valoare de 2,2 milioane de euro. Chiar şi în cazul nedorit al pierderii partidei ea va încasa 1,12 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here