România are nevoie de un guvern competent, „nu unul marionetă, în slujba unui infractor condamnat”

0
66

„Oare ce hotărâm noi astăzi? Mai mult decât soarta Guvernului condus de Viorica Dăncilă, un prim-ministru care nu ne face atât de ruşine, cât mai ales de râs în faţa lumii. Astăzi decidem şi ce fel de ţară vom fi. Vrem să fim începând de acum ţara lui Dragnea, condamnat pentru că şi-a însuşit din banii pentru protecţie socială a copiilor din Teleorman şi apoi a cerut iertare nu copiiilor, ci infractorilor din puşcării? Vrem să fim ţara lui Dragnea unde valoarea şi munca sunt înlocuite cu aranjamente şi şpagă, unde şcoala, competenţa şi cinstea sunt înlocuite cu şmecheria, tupeul şi privilegiile prin pensii speciale? Vrem să fim o Românie înrobită în datorii cu o avuţie naţională furată prin Fondul suveran şi un mediu de afaceri exasperat de ce mai aduce luna următoare? Sau vreţi să fim o Românie demnă şi dreaptă, în care oamenii cinstiţi şi muncitori sunt recompensaţi pentru meritele lor şi toţi suntem egali în faţa legii, (…) o Românie în care furtul nu este cinste şi minciuna nu este spirit şi în care papaia nu e ghindă”, a spus Dan Barna, la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulate ‘Demiterea Guvernului Dragnea – Dăncilă, o urgenţă naţională!’, iniţiată de Opoziţie. 

El a precizat că acum se decide dacă România o ia „înapoi în timpurile întunecate din trecut sau înainte, asumat, spre o Românie demnă şi europeană”. 

Dan Barna a susţinut că, de câteva zile, după condamnarea şi reluarea protestelor împotriva lui preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, Uniunea Salvaţi România a devenit ţinta unor campanii de intimidare şi incitare la ură. „Este o campanie îngrozitor de asemănătoare cu propaganda regimului Iliescu împotriva golanilor din Piaţa Universităţii”, a adăugat Barna. 

Liderul USR a arătat că prin acest discurs al urii este dezbinată România. „Ce urmează? Aduceţi minerii la Bucureşti? Ne veţi scoate cu tab-urile din sediile de partid? Ieri ne-aţi interzis samavolnic accesul invitaţilor la Parlament, transformând Parlamentul în unitatea militară Liviu Dragnea printr-o pedeapsă colectivă demnă de anii 50″, a completat liderul USR. 

Barna a afirmat că, de 18 luni şi trei guverne, PSD nu face altceva decât să modifice legile Justiţiei. „Aceasta este România lui Dragnea, aceasta este România unde prim-ministru este doamna Dăncilă, o ţară în care oamenii sunt asmuţiţi unii împotriva celorlalţi. De 18 luni şi trei guverne, nu faceţi altceva decât să modificaţi legile Justiţiei ca să îl scăpaţi pe Dragnea de puşcărie. Şi acum mii de oameni vă strigă în faţa Parlamentului: nu vrem să fim o naţie de hoţi. Ce aţi făcut pentru oamenii care v-au ales? Nu USR este problema PSD, ci propria neputinţă de a livra ceea ce aţi promis”, a declarat Dan Barna. 

Preşedintele USR i-a spus premierului Dăncilă că a acceptat să facă ţării „porcăriile” pe care ceilalţi doi prim-miniştri au refuzat să le facă. „Doamnă Dăncilă, nu pot să vă acord acest beneficiu al inocenţei, pentru că dincolo de numeroasele gafe diplomatice, dincolo de inventarea unor interjecţii de protocol şi dincolo de deliciul unor variante de limba română pentru care comedianţii chiar primesc drepturi de autor, dvs aţi acceptat să faceţi acestei ţări porcăriile pe care alţi doi prim-miniştri la rând nu le-au putut accepta”, a subliniat Barna. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here