Producătorul de echipamente electronice Laird deschide un centru de cercetare – dezvoltare la București

0
88

„Suntem foarte entuziasmaţi să deschidem cel mai nou centru R&D aici, în Bucureşti, care are o forţă de muncă foarte educată şi o experienţă imensă în domeniul software”, a declarat Eric Vandernoot, senior VP tehnologie Laird. „Iniţial, această echipă dinamică din Bucureşti va avea 20 de ingineri şi ar putea ajunge la 40 până la finalul anului, pe măsură ce continuăm să dezvoltăm tehnologii pentru maşinile conectate de astăzi şi pentru cele viitoare”.

Vandernoot a declarat că echipa din Bucureşti va sprijini Laird în trei categorii de produse: telematică (conectarea fără fir a masinilor, BT, WiFi, LTE, internet), integrarea smartphone-urilor şi sisteme de antenă. Acestea sunt produse de divizia soluţii pentru vehicule conectate a Laird (CVS), pentru clienţi din întreaga lume.

Combinaţia unică creată de Laird, compusa din antene „inteligente” împreună cu capacitatea tehnologică a vehiculelor, permite comunicaţii 5G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS şi satelit; caracteristici telematice complete; integrarea electronică a dispozitivelor (smartphone, tabletă, consolă de jocuri); actualizări din internet a soft-urilor pentru vehicule; transmisie de date în vehicul; Hub USB; încărcătoare fără fir pentru maşini şi alte tehnologii legate de conectivitatea în vehicule care sporesc siguranţa şi experienţa condusului.

Noul centru R&D din Bucureşti se află printre cele 49 de locaţii ale Laird din întreaga lume, incluzând 21 de unităţi de inginerie şi producţie, 18 centre de R&D şi 10 birouri de vânzări din 19 ţări. Noii angajaţi ai Laird din România îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire închiriată pe Calea Dorobanti, lângă ASE.

Conform lui Vasco Ropers, vicepreşedinte care are în portofoliu divizia de resurse umane a companiei, Laird acceptă cereri pentru ocuparea noilor poziţii în Bucureşti, iar candidaţii interesaţi sunt aşteptaţi să aplice sau să ceară mai multe informaţii.

Compania se concentrează pe furnizarea de sisteme, componente şi soluţii care protejează componentele electronice de interferenţe electromagnetice şi de căldură şi care permit necesarul critic de conectivitate prin intermediul aplicaţiilor fără fir şi a sistemelor avansate de antenă. Produsele Laird sunt esenţiale pentru toate sectoarele industriei electronice, inclusiv pentru transport, industrie, medical, telecomunicaţii, tehnică de calcul şi sectoarele dispozitivelor mobile. Laird are peste 9.700 de angajaţi în cele 49 de locaţii din 19 ţări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here