„Banii sunt în conturi şi îi aşteaptă!”

0
113

Până vineri, 6 iulie, au fost virate plăţile către 2.102 de beneficiari din ediţia 2017.

„Astăzi am ajuns aproape la jumătate, în ceea ce priveşte numărul deconturilor depuse de beneficiarii programului Start-Up Nation 2017. Le mulţumesc celor 3.819 întreprinzători care au dat curs rugăminţii noastre şi au depus dosarele de decont. Ne dorim să depună cât mai repede aceste deconturi şi ceilalţi beneficiari ai ediţiei de anul trecut ca să putem să lansăm cât mai repede ediţia 2018. Colegii din Agenţiile regionale ţin permanent legătura cu cei care trebuie să îşi ia banii pentru a grăbi depunerile. Banii sunt în conturi şi îi aşteaptă”, a declarat, la Cluj, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Ştefan Oprea.

Ministrul a participat la conferinţa de lansare a proiectului’ Stimularea înfiinţării de întreprinderi noi mici şi mijlocii Start-Up Nation 2, Regiunea Nord Vest, Regiunea Sud-Est si Regiunea Sud Muntenia’ POCU/ 256/ 3/ 7/ 118809, organizată de Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare Export Cluj, unde a avut un dialog, cu mediul de business, axat pe oportunităţile de demarare a unor noi afaceri pe plan local.

Evenimentul se încadrează în seria de consultări cu mediul de afaceri pentru armonizarea politicilor publice în concordanţă cu realităţile locale de dezvoltare, dar si pentru valorificarea mai bună a potenţialului zonal în implementarea programelor ministerului şi reducerea disparităţilor economice dintre regiunile ţării.

Ministrul Oprea şi angajaţii Agenţiei pentru IMM, Atragere Investiţii şi Promovare Export Cluj au realizat, cu această ocazie, o analiză a stadiului implementării programului Start-Up Nation 2017 în zona Cluj, unde au fost depuse 1.021 de deconturi, 638 au fost aprobate şi 618 plătite.

La data de 6 iulie 2018 au fost depuse pentru decont 3.819 dosare. Dintre acestea, 1.497 se află în verificări, 220 în certificări şi plătite sunt 2.102 deconturi. Termenul pentru depunerea dosarelor de decont este 29 septembrie 2018, iar ultima plată către beneficiarii programului va fi efectuată până la sfârşitul lunii decembrie 2018.

Termenul de lansare a programului Start-Up Nation 2018 va fi influenţat în principal de rapiditatea efectuării plăţilor aferente etapei din anul 2017, toate resursele financiare şi umane fiind disponibile în acest sens.

Programul Start-Up Nation 2018 se va derula în acord cu 3 principii procedurale menite să înlesnească accesul beneficiarilor la finanţare, anume simplificare, transparentizare, uniformizare, mai spun reprezentanţii ministerului.

Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here