Îngenunchiat în România de un cunoscut ministru, premiat în Austria! Cine este românul obligat acum să facă performanță pentru străini

0
214

În mandatul său de aproximativ un an de zile, acesta s-a remarcat doar prin desfiinţarea celor 8 birouri de promovare externă a României. Un proiect de Hotărâre, aprobat ulterior de Guvern a închis practic birourile externe în bloc, în interval de 90 de zile, fără ca cineva din minister să analizeze dacă există cazuri în care directorii acestora au performanţe deosebite şi se bucură de aprecierea turoperatorilor şi presei din ţările în care activează.

Printre cei obligaţi să plece din Ministerul Turismului  la sfârşitul anului trecut s-a numărat şi Simion Giurcă, cel pe care ani de-a rândul, austriecii l-au considerat cel mai bun director de promovare al unei ţări. Cu zece ani în urmă, românul a primit Ordinul naţional „Goldene Verdienstzeichen der Republik Österreich”, fiind la acea vreme primul şef de birou de promovare turistică al unei ţări decorat de către statul austriac. În 2014, Giurcă a primit titlul de cetăţean de onoare al capitalei Austriei, distincţie acordată de Michael Haupl, primarul oraşului Viena.

Iar anul acesta a reuşit din nou să impresioneze. Revista austriacă „Faktum” a publicat recent un clasament al oamenilor de turism din Austria pentru anul încheiat, iar Giurcă este din nou campion. Drept recompensă, Mircea Dobre, ministrul Turismului din 2017 l-a forţat să plece din minister, după o carieră de aproximativ 20 de ani. Asta în condiţiile în care România este repetentă la promovare turistică.

„Functiile se pierd dar priceperea si experienta raman. Clasamentul specialistilor din turism care activeaza pe piata din Austria pentru anul 2017. Saptamana trecuta mi-a adus bucuria clasarii pe locul 46 in topul general al oamenilor de turism din Austria si, pentru al patru-lea an consecutiv, locul 1 intre directorii celor 38 de birouri nationale de turism care activeaza pe piata austriaca. Locul 46 este cea mai inalta pozitie ocupata de un sef de birou strain. In fiecare an, revista austriaca „Faktum”, a cunoscutului editor Christian W. Mucha, publica un clasament al oamenilor de turism din Austria pentru anul incheiat. Un juriu format din 17 specialisti si 3 redactori ai editurii Mucha a evaluat si notat performantele celor mai cunoscute personalitati din turismul austriac, alcatuind clasamentul anului 2017, in care sunt clasati 263 de manageri si factori de decizie din turism. Topul oamenilor de turism din Austria pentru anul 2017 a fost preluat si publicat de toate revistele editurii: Faktum, Extradienst si FM. Le multumesc colegilor din turism si tuturor prietenilor, pentru increderea si sprijinul acordat! Danke Faktum!”, a fost mesajul lui Simion Giurcă postat pe o pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here