câți bani a încasat dintr-un contract controversat. Legătura cu securitatea

0
159

Emilia Șercan a ajuns luni din nou în centru atenţiei după ce a publicat un raport care arată că generalul SRI, Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al instituţiei, şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Probabil o analiză minuţioasă va dovedi contrariul şi asta pentru că ţinta ar fi alta.

 Surse din anturajul acesteia au povestit pentru capital.ro că în următoarele zile, Șercan are pregătită o nouă dezvăluire şi că rolul ei este tocmai de a şifona imaginea unuia dintre oamenii cheie din stat. „Totul face parte dintr-un plan, iar ea execută o comandă”, ne-au dezvăluit aceleaşi surse, fără însă să putem verifica veridicitatea lor.

Emilia Șercan este jurnalistă încă din anul 1996, dar abia în anul 2003 a reuşit să-şi finalizeze studiile de Jurnalism, la distanţă, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, ea lucrând la Bucureşti în acea perioadă. Jurnalista a fost şi ea acuzată la rândul ei de colegii de la turnulsfatului.ro că şi-ar fi copiat lucrarea de licenţă, dar nu a avut o reacţie argumentată pe subiect. Interesant este că Șercan cercetează lucrările de doctorat ale altora şi dă verdicte, în condiţiile în care şi ea are mari probleme la acest capitol.

Potrivit CV-ului, Emilia Șercan este jurnalist de investigaţie şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. A lucrat pentru „Curierul Naţional”, „Evenimentul zilei” şi grupul de presă Realitatea-Caţavencu, unde Sorin Ovidiu Vântu i-a oferit un salariu colosal – 8.500 de euro. Ca o comparaţie, un producător CNN câştiga doar 6.000 de euro la acea vreme, iar Radu Banciu, de exemplu, după cum chiar el a dezvăluit, 200 de euro.

De asemenea, jurnalista mai are are un Master în Studii de Securitate cu lucrarea de dizertaţie „Metode de culegere de informaţii. Particularităţi în presa de investigaţie” (2008-2010) şi un doctorat absolvit în 2013 cu lucrarea „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă”.

„Sunt o impostoare!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here