Celebra Companie de balet Bolshoi din Moscova va susține în toamnă un „Spectacol de Gală” la București

0
127

Cei zece artişti care vor dansa la Bucureşti fac parte din elita baletului, fiind deţinători a numeroase premii intrenaţionale.

Maria Alexandrova, despre care The New York Times scria că “este cu certitudine cea mai strălucitoare stea dintre solişti, care infuzează stilul ei clasic, perfect ca formă, cu energia contemporană”, se află la apogeul carierei. Și-a început cariera la Bolshoi Balet in anul 1997 iar în 2004 a devenit balerin principal. De-a lungul carierei a câştigat numeroase premii internaţionale, dansând pe aproape toate scenele importante ale lumii. În anul 2005 a fost declarată Artist Emerit iar în 2009 a primit titlul de  Artist al Poporului al Federaţiei Ruse.

Ekaterina Krysanova este balerin principal. A început baletul în anul 1995 iar din 2003 s-a alăturat echipe de la Bolshoi. Prima medalie de aur a câştigat-o la Concursul Internaţional pentru juniori de la Luxemburg în anul 2001, fiind urmată de numeroase alte premii. În 2013 a fost declarată Artist al poporului al Republicii Osetia de Nord-Alania iar în 2016 a câştigat Premiul Benois-Massine Moscova-Positano.

Anastasia Stashkevich este, de asemenea, balerin principal. A absolvit Academia de Coregrafie din Moscow în 2003 când a şi intrat în corpul de balet al Companiei Bolshoi. În afara premiilor câştigate, de-a lungul timpului în anul 2013 a fost declarată Artist Emerit al Republicii Osetia de Nord-Alania.

Ana Turazashvili este una dintre cele mai tinere soliste ale teatrului Bolshoi din Moscova. Este născută în Georgia, motiv pentru care presa internaţională o compară cu legenda baletului universal, gruzina Nina Ananishvili. Se spune despre ea că este “viitorul star al Companiei Bolshoi”. Revista Dance Magazine scria despre Ana că “ a câstigat ovaţii zgomotoase pentru evoluţia sa pe scena din New York, impresionând prin perfecţiunea piruetelor sale”.

 Margarita Shrainer este, de asemenea, una dintre cele mai tinere soliste din echipă. A absolvit Academia de Coregrafie din Moscova în 2011 şi tot atunci a intrat în corpul de balet al Companiei Bolshoi. În anul 2016, surprinzător, a fost selecţionată pentru turneul din Londra unde a primit rolul Kitri din opera Don Quijote. După evoluţia sa, prestigioasa publicaţie The Telegraph scria că “Margarita reprezintă cea mai spectaculoasă evoluţie a unei balerine, de la începător direct în vârful ierarhiei mondiale!”. Un an mai târziu a debutat în turneul din Japonia cu rolul Mireille de Poitiers pentru care a primit aprecierile publicului şi al presei de specialitate.

 

Vladislav Lantratov este balerin principal. S-a născut la Moscova într-o familie de balerini. În 2006 a absolvit Academia de profil şi s-a alăturat Companiei Bolshoi. A câştigat numeroase premii printre care şi Soul of Dance, iar în anul 2014 a fost votat Cel mai Bun Balerin al Anului de către revista italiană Danza&Danza pentru rolul Prinţului din Spărgătorul de Nuci. În 2015 a primit Masca de Aur la categoria Cel Mai Bun Balerin pentru rolul Petruccio din Îmblânzirea Scorpiei şi a fost votat Balerinul Anului de către revista Tanz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here