Incendiile devastatoare din Grecia, provocate de NEGLIJENȚĂ. Care este bilanțul actual

0
43

Totodată, un raport al Departamentului de pompieri din Grecia arată că incendiile au fost provocate de neglijenţă, după ce un locuitor din zonă a vrut cel mai probabil să dea foc unor crengi. Mai mult, în raport este investigată şi varianta unui foc pus deliberat.

Deşi oficiali ai guvernului din Grecia au afirmat că în spatele incendiilor de vegetaţie s-ar putea afla piromani, o investigaţie a departamentului de incendiere al Pompierilor Eleni (DAEE) a concluzionat că într-un caz neglijenţa este cauza incendiilor, scrie news.ro

DAEE a informat că investigaţia sa în Daou Pendeli, unde a început incendiul, arată că cel mai probabil a început din cauza unei singure persoane, un rezident, care a aprins un foc pentru a arde lemne şi crengi. Conform unei surse, autorităţile cunosc identitatea persoanei.

De asemenea, aceeaşi sursă a afirmat că suspectul a încercat să ascundă dovezile şi a acoperit zona pe care a ars-o, cu pietre, folosind apoi cantităţi mari de apă pentru a înlătura rămăşiţele de lemn şi crengi.

Totuşi, investigaţia a arătat că două incendii separate care au început luni noaptea pe o stradă rurală ar fi fost cauzate de un piroman. Martorii ar fi declarat că au văzut un individ care ar fi declanşat cele două incendii.

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat anterior că una dintre cauzele incendiilor violente este construirea ilegală a imobilelor. El a afirmat că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal şi, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

De asemenea, prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, a declarat că există informaţii care arată că focul a fost provocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here