Funcţia nouă care va fi implementată pe WAZE. Cum pot scăpa şoferii de amenzi

0
118

După ce duminică aplicaţia Waze a dat mai multe erori, Paul Dorneanu, coordonator Waze România, a explicat de ce s-a întâmplat acest lucru dezvăluind totodată o funcţie care va fi integrată în curând.

Eroarea a apărut după ce editorii hărţii au început un proces de implementare a rovinietei în România, un sistem de restricţii ce urmează să intre în vigoare în lunile următoare. „Din cauza unei erori ce ţine de serverul Waze, cel care de fapt creează rutele pentru utilizatori, în acest moment sistemul evită drumurile pe care a fost impusă această restricţie de rovingietă”, a precizat Paul Dorneanu.

Astfel, în curând şoferii care nu doresc să plătească rovignietă vor putea alege traseele indicate de Waze, iar cei care vor să meargă pe drumuri care necesită plata rovignietei vor fi avertizaţi.

Servicii de urgenţă direct din Waze

Funcţia de asistenţă rutieră, lansată în aplicaţia Waze anul trecut, permite acum apelul direct către serviciile de urgenţă, fie prin apel telefonic la 112 sau prin mesaj text la 113, mesaj ce va include şi un link ce va furniza coordonatele la care se află solicitantul.

Această funcţie poate fi accesată din meniul de raportare al aplicaţiei Waze, butonul portocaliu, şi atingerea icoanei sub care scrie Ajutor Rutier.

Trimiterea de SMS către serviciul de urgenţă 113 include, pe lângă mesajul standard „Am nevoie de asistenţă”, adresa la care se află utilizatorul, dacă este recunoscută (stradă, oraş) şi suplimentar se oferă un link unic către harta waze de unde utilizatorul a făcut solicitarea. Înainte de trimiterea mesajul, acesta poate fi editat pentru a include mai multe informaţii.

Serviciul SMS 113 este un număr unic pentru mesajele asociate apelurilor de urgenţă în reţelele publice de telefonie mobile creat pentru a veni în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi. Pentru mai multe informaţii despre serviciul de urgenţă SMS 113

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here