Stiri economice
Televiziune gratis. Zeci de canale HD gratis. Cum le poţi vedea fără ABONAMENT
Tot mai mulţi oameni renunţă la abonamentul TV în favoarea serviciilor de streaming precum Netflix sau HBO. În Anglia aceste servicii au deja mai mulţi clienţi decât operatorii de cablu. În ţara noastră, această tendinţă o întâlnim mai ales în rândul tinerilor.
Cei care vor totuşi să vadă şi canale TV o pot face fără abonament.
Modul prin care poţi urmări mii de canale TV fără un abonament TV este satelitul. Prin satelit se pot recepţiona fără abonament mii de canale de televiziune şi radio.
Cea mai simplă metodă de te conecta la sateliţi este utilizarea unui motor HH, care are un preţ de 200 lei. Antena satelit are un preţ de 75 lei, un LNB (amplificator şi convertor ) costă 25 lei, iar un receiver DVB-S2, 200 de lei. Acesta nu mai este necesar dacă televizorul include un tuner DVB-S2. Mai este nevoie de cablu coaxial şi conectori. Motorul HH va roti automat antena pe satelitul selectat din telecomanda receptorului.Canalele libere la retransmisie (FTA, free-to-air) pot fi recepţionate cu o simplă antenă de satelit pentru recepţie care este îndreptată către oricare dintre sateliţii din spaţiu. Sunt disponibile peste 150 de canale de audienţă generală cum ar fi Das Erste HD, Pro Sieben, ORf, Sat1, RTL, ZDF şi alte canale disponibile în diferite limbi europene. De asemenea, sunt disponibile câteva dintre cele mai populare canale din Europa care oferă conţinut pentru copii, educaţional, sportiv, muzical, cum ar fi Eurosport 1 Germany, BBC World News, KIKA, Fashion 4K, Euronews, Al Jazeera, Bloomberg, CNBC Europe şi canalele grupului Sky.
Canale româneşti libere la transmisie prin satelit sunt Pro TV Internaţional, TVR Internaţional, Realitatea TV, Etno TV, Taraf TV, Favorit TV, Nasul TV. Cei care vor să vadă toate canalale româneşti o pot face pe internet.
Evenimente
Ciolacu dă 1,2 miliarde de lei pentru 23 de locomotive destinate CFR
Guvernul va aloca 1,2 miliarde de lei pentru modernizarea circulației pe căile ferate. Investițiile presupun achiziția de locomotive, trenuri electrice, dar și modernizarea infrastructurii feroviare.
“Alocăm peste 1,2 miliarde de lei pentru modernzarea transportului public de călători și cumpărăm 23 de locomotive electrice capabile să circule cu 160 de km pe oră și să tracteze până la 16 vagoane de călători.
Investim și în alte nouă trenuri electrice interregionale de lung parcurs. În paralel modernizăm și infrastructura feroviară pe ruta ferată Ploiești-Focșani, o lucrare majoră de peste 143 de km.
Îndeplinim azi una dinprioritățile acestui Guvern, susținut în continuare de alianța PSD-PNL, aceea de a sprijini toate comunitățile țării în a-și derula proiectele de investiții. Alocăm astfel fonduri necesare ca toate primăriile care au solicitat susținere, indiferen de culoarea lor politică să primească banii pentru a continua investițiile în aceste comunități”.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F549862107981661%2F&show_text=false&width=560&t=0
Evenimente
Ce salariu este necesar pentru a accesa un credit de 10.000 de euro pe 5 ani: aproape un milion de români nu îndeplinesc criteriile
Pentru mulți români, un credit bancar este o soluție convenabilă pentru a face achiziții importante, fără a scoate o sumă mare de bani dintr-o dată. Însă, accesarea unui credit presupune îndeplinirea unor condiții financiare, inclusiv un venit lunar stabil și suficient de mare pentru a acoperi ratele.
acă dorești să contractezi un credit de 10.000 de euro pe o perioadă de cinci ani, va trebui să ai un venit minim de aproximativ 2.700 de lei lunar. Această sumă acoperă rata lunară, stabilită în funcție de suma împrumutată, dobânda aplicată și perioada de rambursare. În cazul unui credit de nevoi personale, rata lunară include o dobândă anuală de aproximativ 13%, ceea ce înseamnă că suma totală de plată va fi mai mare decât valoarea creditului inițial.
Creditul de 10.000 de euro, inaccesibil pentru aproape un milion de români
Aproximativ un milion de români nu câștigă suficient pentru a putea accesa un credit de 10.000 de euro, pe o durată de cinci ani. Conform datelor recente, aproximativ 760.000 de români sunt remunerați cu salariul minim pe economie net, de 2.363 lei. În urma deciziilor recente de majorare a salariului minim, acesta ar putea crește la 4.100 lei brut, respectiv la 2.430 lei net, însă chiar și cu aceste creșteri, mulți angajați nu vor ajunge la venitul necesar pentru a susține ratele unui credit de 10.000 de euro.
ADVERTISING
Deși creditele bancare reprezintă o soluție financiară de sprijin, accesarea acestora depinde de capacitatea financiară a solicitantului. Creșterea salariului minim poate oferi o ușoară relaxare, însă un număr considerabil de români încă nu îndeplinesc criteriile necesare pentru un astfel de împrumut, fiind astfel limitați în accesarea de soluții de creditare pe termen mediu sau lung.
Evenimente
Supraimpozitarea producătorilor și traderilor de energie, NECONSTITUȚIONALĂ – CCR. Ce se întâmplă cu facturile românilor?
Judecătorii Curții Constituționale au declarat neconstituțional articolul 15 din OUG nr.27/2022, cel care prevede că producătorii de energie electrică, traderii, furnizorii etc. trebuie să plătească o contribuție la Fondul de Tranziție Energetică.
În ședința din data de 7 noiembrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul controlului de constituționalitate a posteriori, a decis, cu unanimitate de voturi:
– A admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.15 și cele ale Anexei nr.6 din OUG nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, cu modificările și completările ulterioare.
În esență, Curtea a reținut că prevederile legale criticate care impun obligativitatea achitării contribuției la fondul de tranziție energetică de către anumiți producători de energie electrică nesocotesc, în principal, principiul așezării juste a sarcinilor fiscale, consacrat de art.56 din Constituție, și dispozițiile art.45 din Legea fundamentală referitoare la libertatea economică și libera inițiativă, afectând concurența loială și descurajând producția de energie din surse regenerabile.
-
Evenimenteacum 2 zile
PIB-ul mondial va fi afectat mai mult de schimbările climatice decât se estima iniţial
-
Uncategorizedacum 2 zile
Cum se pot pregăti consumatorii pentru 2025?
-
Uncategorizedacum o zi
SGS lansează impact now pentru sustenabilitate
-
Evenimenteacum 2 zile
PRESA DIN SUA A ANUNȚAT VICTORIA LUI DONALD TRUMP
-
Evenimenteacum o zi
Analiști economici: „Victoria lui Donald Trump ar putea revigora economia mondială”
-
Evenimenteacum 22 de ore
Tarom câștigă bătălia cu WizzAir. Curtea Europeană de Justiție a decis: ajutorul de stat, de 2 milioane de euro, nu încalcă legislația concurenței
-
Evenimenteacum o zi
Procesul micii recalculări ar putea fi blocat! Angajații de la Arhivele Naționale amenință cu greva din cauza salariilor mici
-
Evenimenteacum o zi
TU DECIZI! MARIUS LULEA: ”AUR ESTE UN PARTID POLITIC CARE SUSȚINE MEDIUL ANTREPRENORIAL DIN ROMÂNIA”