Una dintre cele mai celebre şi bogate familii din lume bagă bani în România. Vezi ce domeniu a ales

0
60

Miliardarul, cunoscut ca fost preşedinte al companiei aeriene Etihad Airways şi pentru faptul că pilotează avioane comerciale, precum Airbus 340 şi Boeing 767, a semnat un acord de management pentur un hotel ibis Styles cu Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est şi partener strategic al AccorHotels.

Investiţia va fi derulată prin firma Liwa Properties, o filială a ABS Holdings, care deţine, printre altele, hotelul cu cel mai mare număr de camere din Abu Dhabi, sub brandurile Novotel şi ibis; dar şi unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri şi condominium-uri din Dubai JLT sub brandul Pullman

Hotelul nou construit va avea 85 de camere, bar, restaurant, sală de gimnastică şi parcare proprie. Hotelul, situat în Otopeni pe Calea Bucureştilor, va fi cel mai apropiat de aeroport şi este programat să fie deschis în primul trimestru al anului 2019.

„În conformitate cu strategia noastră, extindem în mod dinamic reţeaua de hoteluri din regiune, sub brandurile AccorHotels, în principal prin parteneriate cu investitori puternici şi de încredere. Capitala României este o piaţă-cheie pentru noi,  pe care ne angajăm o dezvoltăm în continuare. Sunt convins că hotelul ibis Styles Bucharest Airport, dezvoltat în parteneriat cu Liwa Properties S.R.L. va consolida şi mai mult imaginea internaţională a oraşului, întrucât va oferi oaspeţilor o nouă experienţa hotelieră”, a declarat Gilles Clavie, preşedinte şi CEO al Orbis. Ibis Styles cuprinde mai mult de 420 de hoteluri în 45 de ţări.

Grupul Orbis a fost foarte activ în Europa de Sud-Est de la intrarea în parteneriat exclusiv pentru regiune cu AccorHotels, în ianuarie 2015.

Recent, Orbis a semnat un contract de management cu omul de afaceri timişorean Emil Cristescu pentru primul hotel ibis din Timişoara şi a dechis un hotel ibis Styles în Bucureşti, în parteneriat cu omul de afaceri Cristian Erbaşu.

„În timp ce profilul tipic al investitorilor în hoteluri a fost antreprenorul local care îşi diversifica activităţile, am observat, în ultimele 18 luni, o creştere a interesului din partea investitorilor internaţionali, fie familii de investitori, fie investitori instituţionali sau persoane cu venituri ridicate“, a declarat, într-un inteviu acordat revistei Capital, Emeline Sýkora-Wintrebert, director general pentru Europa de Sud-Est a AccorHotels/Orbis.

CITIŢI ŞI Atrage BOGAŢII LUMII şi creşte de şapte ani ÎNCONTINUU

Piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv 57% faţă de anul 2010, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here