„Am mai văzut asta în 1989”

0
108

„La fel ca în 89, mitingul nu va fi influenţat de astfel de mesaje, pentru că el reprezintă manifestarea revoltei faţă de Guvern a celor care au investit în România tot: tinereţea, speranţa, munca, ideile, banii… Și au fost înşelaţi”, a mai declarat Turcan.

„Acest miting e răbufnirea celor care doresc să muncească, a celor care vor legi corecte, a celor care vor respect din partea instituţiilor statului şi a reprezentanţilor lui. Nu au primit asta şi au plecat. Vor pleca şi alţii dacă guvernanţii nu vor înţelege că oamenii vor o ţară, nu o pomană. Vor lideri, nu infractori. Vor respect, nu bătaie de joc. Vor un viitor senin într-o Românie curată pentru copiii lor”, a mai precizat oficialul PNL.

Mitingul diasporei şi al oamenilor care vor o clasă politica eficientă şi fără corupţie mă face sa fiu optimistă. Sper ca mesajul şi forţa strigătului lor să fie atât de puternice, de usturătoare, încât să vedem a doua zi demisia celui mai penibil prim-ministru din istoria României. Demisia celor mai slugarnici şi incompetenţi miniştri pe care i-a avut România până acum,” a mai declarat Raluca Turcan.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale urmează să publice astăzi varianta noii legi a pensiilor, documentul va intra în dezbatere publică timp de o lună.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că toate pensiile vor fi recalculate în următorii 4 ani, iar punctul de pensie va ajunge la aproape 1900 de lei. Adică 800 de lei peste nivelul de acum. Deşi, sistemul de pensii este deja pe deficit.

Nimeni nu va avea pensia scăzută după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor pregătită de PSD. Va intra şi noua formula de calcul şi care veţi vedea că aduce în plus creşteri la pensii. Chiar este o creştere a pensiilor. Săptămâna viitoare vom fi alături de dvs, vom explica toţi ce înseamnă această lege şi ce beneficii aduce pensionarilor. Deci nu ne-am zgârcit deloc, pentru că oamenii care au muncit pentru această ţară trebuie să aibă condiţii de trai decente. Săptămâna viitoare, aşa cum v-am zis, probabil marţi sau miercuri, veţi avea toate datele prezentate”, a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a spus recent că impactul asupra bugetului va fi dublu, dar instituţia pe care o conduce susţine că nu se ştie exact cât vor costa. Practic, un calcul simplu ne arată că cifra ar fi undeva în jur de 120 miliarde lei, sumă pentru care Ministerul Finanţelor va trebui să găsească surse de finanţare, potrivit HotNews.ro.

Calculul a fost realizat având în vedere alocarea din acest an pentru pensii, de peste 60 miliarde lei, respectiv circa 6,7% din PIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here