Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei

0
103

„Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

 

După ciocnirile din timpul zilei, episoadele în care anumite grupuri de protestatari s-au bătut cu jandarmii au continuat şi la lăsarea serii. După mai multe runde de gaze lacrimogene, jandarmii au utilizat şi tunurile cu apă în jurul orei 23:20, astfel că Piaţa Victoriei a fost eliberată în mai puţin de 5 minute. Înainte de acest episod, o femeie jandarm a nimerit în mijlocul unui grup de bătăuşi şi a fost lovită cu sălbăticie, scrie evz.ro

 

Citiţi şi: Ce le transmite Dacia Cioloş românilor din Diaspora: „Am şi o idee care poate funcţiona”

Momente de GROAZĂ pentru un parlamentar, la protest: Ştiţi cum e să-ţi vezi propriul COPIL, pe targă, inconştient?

Un lider politic vorbeşte despre „recitalul de brutalitate al Jandarmeriei”

Un număr de 221 de persoane a avut nevoie de îngrijiri medicale la mitingul care are loc vineri în Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov.

Mai multe conflicte au izbucnit vineri la ora 21,00 între protestatarii din Piaţa Victoriei şi jandarmi pe latura dinspre Bulevardul Lascăr Catargiu. În faţa clădirii Guvernului sunt peste 60.000 de manifestanţi, potrivit unor surse.

Mai mulţi protestatari s-au manifestat agresiv în timp ce oamenii au aprins lanternele telefoanelor cu ocazia intonării Imnului Naţional, iar jandarmii au intervenit cu gaze iritante şi lacrimogene.

O parte din cei prezenţi au părăsit zona menţionată după care s-au întors scandând „Hoţii, hoţii”, „Nu plecăm, nu plecăm”.

Pe o clădire din apropierea guvernului se proiectează mesaje precum „Noi suntem poporul”, „Fără violenţă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here