E oficial. Zeci de mii de șoferi au fost interziși pe străzile din România. Capital a făcut primul anunț

0
97

Capital a anunţat în repetate rânduri că autorităţile lucrează la eliminarea acestor automobile în condiţiile în care ele sunt extrem de periculoase. Practic, şoferul are vizibilitate spre zero atunci când intră în depăşire pe străzile din România, unde se conduce pe partea dreapta a carosabilului.

„Pentru asigurări CASCO luăm în calcul riscul mai mare fie prin impunerea unei franşize mărite fie printr-un  tarif mai mare. Am avut situaţii când nici nu am luat în asigurare astfel de maşini. Să ne uităm la profilul automobilelor cu volan pe dreapta. Ele sunt automobile vechi, cu o stare tehnică precară. Șoferii lor sunt un risc pe şosea. Este clar că ar trebui reglementate mai bine.”, explica, pentru Capital, Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR)

Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie şi a fost semnat acum, urmând să intre în vigoare imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, este introdus un articol în care se precizează că „Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curăţenie stradală), precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 şi M3, uşile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here