Connect with us

Stiri economice

Cât va costa reparația podului din Genova și câți bani vor plăti italienii familiilor celor decedați

Publicat

pe

Fondurile vor fi disponibile începând de luni, a declarat directorul general al societăţii, Giovanni Castellucci. Pentru familiile celor peste 40 de victime ale catastrofei va fi plătită o sumă de ordinul milioanelor de euro, iar pentru mutarea locatarilor din imobilele de sub pod – zeci de milioane.

Potrivit managerului, firma poate reconstrui podul de pe autostrada A10 din nord-vestul Italiei în opt luni de la obţinerea avizelor. Noul pod ar urma să fie construit din oţel.

Castellucci şi preşedintele consiliului de administraţie al Autostrade per l’Italia, Fabio Cerchiai, au precizat că nu intenţionează să demisioneze.

Începând de luni, pe autostrăzile din zona oraşului Genova nu se vor mai percepe taxe. Guvernul italian a declanşat vineri procedura de revocare a concesiunii tronsonului de autostradă pe care se afla podul prăbuşit. AFP menţionează că Autostrade per l’Italia gestionează aproximativ jumătate din cei circa 6000 de kilometri de autostrăzi din peninsulă. AGERPRES

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Ciolacu dă 1,2 miliarde de lei pentru 23 de locomotive destinate CFR

Publicat

pe

Guvernul va aloca 1,2 miliarde de lei pentru modernizarea circulației pe căile ferate. Investițiile presupun achiziția de locomotive, trenuri electrice, dar și modernizarea infrastructurii feroviare.

“Alocăm peste 1,2 miliarde de lei pentru modernzarea transportului public de călători și cumpărăm 23 de locomotive electrice capabile să circule cu 160 de km pe oră și să tracteze până la 16 vagoane de călători.

Investim și în alte nouă trenuri electrice interregionale de lung parcurs. În paralel modernizăm și infrastructura feroviară pe ruta ferată Ploiești-Focșani, o lucrare majoră de peste 143 de km.

Îndeplinim azi una dinprioritățile acestui Guvern, susținut în continuare de alianța PSD-PNL, aceea de a sprijini toate comunitățile țării în a-și derula proiectele de investiții. Alocăm astfel fonduri necesare ca toate primăriile care au solicitat susținere, indiferen de culoarea lor politică să primească banii pentru a continua investițiile în aceste comunități”.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F549862107981661%2F&show_text=false&width=560&t=0

Citeste in continuare

Evenimente

Ce salariu este necesar pentru a accesa un credit de 10.000 de euro pe 5 ani: aproape un milion de români nu îndeplinesc criteriile

Publicat

pe

Pentru mulți români, un credit bancar este o soluție convenabilă pentru a face achiziții importante, fără a scoate o sumă mare de bani dintr-o dată. Însă, accesarea unui credit presupune îndeplinirea unor condiții financiare, inclusiv un venit lunar stabil și suficient de mare pentru a acoperi ratele.

acă dorești să contractezi un credit de 10.000 de euro pe o perioadă de cinci ani, va trebui să ai un venit minim de aproximativ 2.700 de lei lunar. Această sumă acoperă rata lunară, stabilită în funcție de suma împrumutată, dobânda aplicată și perioada de rambursare. În cazul unui credit de nevoi personale, rata lunară include o dobândă anuală de aproximativ 13%, ceea ce înseamnă că suma totală de plată va fi mai mare decât valoarea creditului inițial.

Creditul de 10.000 de euro, inaccesibil pentru aproape un milion de români

Aproximativ un milion de români nu câștigă suficient pentru a putea accesa un credit de 10.000 de euro, pe o durată de cinci ani. Conform datelor recente, aproximativ 760.000 de români sunt remunerați cu salariul minim pe economie net, de 2.363 lei. În urma deciziilor recente de majorare a salariului minim, acesta ar putea crește la 4.100 lei brut, respectiv la 2.430 lei net, însă chiar și cu aceste creșteri, mulți angajați nu vor ajunge la venitul necesar pentru a susține ratele unui credit de 10.000 de euro.

ADVERTISING

Deși creditele bancare reprezintă o soluție financiară de sprijin, accesarea acestora depinde de capacitatea financiară a solicitantului. Creșterea salariului minim poate oferi o ușoară relaxare, însă un număr considerabil de români încă nu îndeplinesc criteriile necesare pentru un astfel de împrumut, fiind astfel limitați în accesarea de soluții de creditare pe termen mediu sau lung.

Citeste in continuare

Evenimente

Supraimpozitarea producătorilor și traderilor de energie, NECONSTITUȚIONALĂ – CCR. Ce se întâmplă cu facturile românilor?

Publicat

pe

Judecătorii Curții Constituționale au declarat neconstituțional articolul 15 din OUG nr.27/2022, cel care prevede că producătorii de energie electrică, traderii, furnizorii etc. trebuie să plătească o contribuție la Fondul de Tranziție Energetică.

În  ședința din data de 7 noiembrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul controlului de constituționalitate a posteriori, a decis, cu unanimitate de voturi:

– A admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.15 și cele ale Anexei nr.6 din OUG nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, cu modificările și completările ulterioare.

În esență, Curtea a reținut că prevederile legale criticate care impun obligativitatea achitării contribuției la fondul de tranziție energetică de către anumiți producători de energie electrică nesocotesc, în principal, principiul așezării juste a sarcinilor fiscale, consacrat de art.56 din Constituție, și dispozițiile art.45 din Legea fundamentală referitoare la libertatea economică și libera inițiativă, afectând concurența loială și descurajând producția de energie din surse regenerabile.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE